Bölüm 9: İlişkilerde Yaş Farkı

Dünya Nereye Gidiyor’u telefondan dinlemek ve abone olmak için: Apple iOS, Android

Birçok erkek çocuğu şu ikisinin hayalini kurar: öğretmeniyle aşk yaşamak, bulunduğu ülkenin lideri olmak. Emmanuel Macron her ikisini de gerçekleştirdi- birini henüz çocukken. Brigitte Macron da lise öğretmeniyken gözüne kestirdiği, kendinden 24 yaş küçük öğrencisiyle evlendi. Birçok kadın bunun hayalini kuruyor mu emin değilim. Ama önce…

Dünya Nereye Gidiyor’un 10. bölümünde sizden gelen konuları tartışacağız. Bu bölümün yorum kısmından veya Twitter’dan bana konuşmamızı istediğiniz konuları iletin, içinden rastgele iki tanesini seçip haftaya konuşalım.

Bu bölümde sadece Macron’un evliliğini değil, genel olarak ilişkilerde yaş farkını konuşuyoruz. Aralarında yaş farkı olan ünlü çiftler, yaş farkına bilimsel, toplumsal, emekliliksel ve cinsel yaklaşım. Hepsi ve daha fazlası Dünya Nereye Gidiyor’un 9. bölümünde. Üstelik çok önemli bir konuğumuz da var.

21 thoughts on “Bölüm 9: İlişkilerde Yaş Farkı”

  1. Tipi ve karakteri konuşması gibiyse Hakan’ın kıçını silecek birini bulması çok zor, kıçı pis yaşamaya alışması hayrına.

    Like

  2. Konu iyi ama yanlış duymuyorsam dünya liderlerinden birini yaşının insanıymış gibi değerlendirmişiniz. Eminim 16 yaşında da sizin 16 yaşınızda yaptıklarınızı yapmıyordu, 30 küsüründe siz 30 küsürünüzde ya da yaşınız neyse şu an olduğunuz kişi olmaması gibi. Sadece yaş üzerinden değerlendirecesek liderlik yeteneği olmayan düz insanları konuşmak gerekir. Onda da dediklerinizle boş yapmış oluyorsunuz.
    Dişil denince bi Eril performansı bekledim hatta hetero bir erkek olarak etkileniyim istedim ama çok yolu var, gerçi eeeıı kısımlarını azaltsa bile ilerleme olur.

    Like

  3. hakan’ı gerçek hayatta diledikleri kadar abuse edemeyenler buradaki yorumlara sığınıyor galiba.

    hakan yalnız öleceksin. lel

    Like

  4. Güzel bölüm olmuş, üç kişi ve bu uzunlukta daha keyifli oluyor sohbetiniz. Bir gün canlı olsa keşke sesimi değiştirip katılmak istiyorum, translate’e okutacağım yorum veya sorularımı.
    Tekrar olacak ama bence konudaki tek sorun yukarıda da söylendiği gibi yaş farkı konusunu epey dar anlamda ele almış olmanız. Önermeleriniz, biraz daha sıradan hayatları olan insanlar üzerinden daha anlamlı şekilde doğrulanabilir ve genellenebilir olabilirdi. Bu isimler üzerinden konuşmak biraz eğreti oluyor çünkü en nihayetinde bu örnekler, birçok şeyi kendi yaş gruplarının genel performans ve ortalamasının üzerinde elde etmiş kişiler.
    Bir de övdük diye mi tersini yaptı bilinmez Aleks’in girişi çok ruhsuzdu bu hafta, o yüksek Kemal Sunal benzeri girişi istiyoruz, çok mutlu ediyor.

    Like

  5. Yapay zeka dünyayı nereye götürüyor? Şu an iyi arabayı falan park ediyo da ilerde götümüzü keser mi skynet gibi?

    Like

  6. Geçmişte size önerilen bazı konular vardı, onlardan da bir şeyler çıkabilir, göz ardı edilmesin.

    Like

Leave a comment