Bölüm 16: Whatsapp, Şık Giyinmek

Dünya Nereye Gidiyor’u telefondan dinlemek ve abone olmak için: Apple iOS, Android

OYLAMA

1 haftalık aranın ardından Dünya Nereye Gidiyor 16. bölümüyle yayında. Üstelik telafi etmek için iki bölüm uzunluğunda.

Bu bölümde bana göre dünyanın en iyi keşiflerden biri olan ve akıllı telefonlarımızı bu kadar fazla kullanmamızın bir numaralı sebebi Whatsapp’tan bahsediyoruz. Bu kadar önemli bir hizmetin ücretsiz olması, kişisel bilgilerin gizliliği, big data, emoji enflasyonu ve Whatsapp gruplarının arkadaşlıklara katkısı konularımız arasında. Ama önce…

Dinleyicilerimizin dertlerine derman olamayacaksak bu programın ne anlamı var? Bize ulaşarak önemli bir sorununun çözümü için tavsiye isteyen dinleyicimize uzman fikirlerimizi sunduk. Konuyla ilgili güncel gelişmeleri kendisinden bekliyoruz.

Son olarak, muhtemelen insanlık tarihinin büyük çoğunluğunda önem taşıyan fakat ne anlama geldiği ve nasıl yapılması gerektiği sürekli olarak değişen “şık giyinmek” konseptini tartışıyoruz. Smart casual’cılar, abartılı giyinen fakirler, ciddiyetsiz giyinen zenginler, giyilen kıyafetin psikoloji üzerinde etkisi ve daha birçok konuyu bu bölümde bulabilirsiniz.

7 thoughts on “Bölüm 16: Whatsapp, Şık Giyinmek”

  1. Peki sizce sik giyinmek insanin kendine ve cevresine saygisinin gostergesi mi yoksa isverenlerin calisanina uyguladigi bir cesit beden kontrolu mu?

    Like

  2. Whatsapp dünyayı kötüye götürüyor çünkü insanların yüz yüze sohbet ederkenki kişilikleriyle whatsapp sohbetinde içine büründüğü kişilikler birbirinden oldukça farkı. böyle olunca whatsapp grubunda birileriyle çok sıkı fıkı olup birbiriyle karşılaşınca selam vermeyen yolunu değiştiren insanlar türeyiverdi.

    bir de whatsapp la birlikte diyaloglar değişiyor yapaylaşıyor. konuşmalarımız flash tv dizilerindeki kötü yazılmış replikler kadar kötü ve doğallıktan uzak. Evet bunlar sms ten itibaren vardı ama Whatsapp ile iyice kuşattı bütün sosyal hayatımızı.

    Like

  3. whatsapp mukemmel bir bulus. en yakin arkadaslarimla dunyanin farkli yerlerinde yasiyoruz, ama whatsapp sag olsun her gun ne yediler ne ictiler haberim var, on numara application, whatsappa laf eden ciksin karsima.

    Like

Leave a comment