Bölüm 22: Büyüğün İyi Olduğu Anlayışının Erimesi, Klima Savaşları

Dünya Nereye Gidiyor’u telefondan dinlemek ve abone olmak için:

Apple iOSAndroid

OYLAMA

Bir haftalık aranın ardından Dünya Nereye Gidiyor’un 22. bölümüne insanlığın primitif reflekslerinden birini tartışmaya açarak başlıyoruz: daha büyük her zaman daha iyi midir? Amerikan rüyası sağolsun, insanlar hayatları boyunca hep daha büyük bir ev, daha büyük bir araba peşinde koştu. İnternet reklamlarından gördüğümüz gibi, daha büyük başka şeyler peşinde de koşuyorlar. Halbuki daha güzel bir dünya için ihtiyacımız olan şey daha büyük kalpler, öyle değil mi..? Günümüz dünyası çelişkiler dünyası. Büyük şeyleri şirin şeyler dengeleyebilecek mi? Uzakdoğu kültürü etkisini arttırdıkça küçüğe ilgi artacak mı? Bu soruların cevabı ve daha fazlası 22. bölümümüzde.

İnsanlık tarihi bir savaşlar tarihidir. Birçok insan hayatını büyük idealler veya küçük hırslar uğruna feda etmiştir. Savaş kötüdür, ama savaşın da bir hukuku, etiği vardır. Ben savaşların en kötüsü, en alçağı, en onursuzu ve maalesef her gün yaşananından bahsediyorum: klima savaşları. Bir tarafta normal sıcaklığa dönmek için yaşam mücadelesi verenler, diğer tarafta insanlığın iklimi kontrol altına almasına karşı çıkan medeniyet düşmanları. Belki bu yaz değil, ama elbet bir yaz gericiler bu savaştan da mağlup ayrılacak.

6 thoughts on “Bölüm 22: Büyüğün İyi Olduğu Anlayışının Erimesi, Klima Savaşları”

  1. oh be haftalar sonra yina cok guzel bolum olmus, aleksin cesitli teknoloji temali konulara yaptigi atarlar her zaman cok guzel oluyor ❤

    Like

  2. klima açıkken başkaları üşümüyorsa, üşüdüğünü kabul etmemenin cool görüldüğü o güzel günlere dönmemiz lazım

    Like

Leave a comment