Bölüm 30: Soru-Cevap

Dünya Nereye Gidiyor’u telefondan dinlemek ve abone olmak için:

Apple iOSAndroid

30. bölümümüzde daha önce söylediğimiz gibi sizden gelen soruları yanıtladık. Bir sürü soru sorduğunuz için teşekkür ederiz, olabildiği kadarını cevaplamaya çalıştık. Rick and Morty savunmam, bir insanı ne mutlu eder, taharet musluğu, küfrederken oto-sansür, son dönem hip-hop müzik ve cinsellik, Hakan’ın garip taciz hikayesi, astrolojiye inanmak ya da inanmamak, masonluk ve daha fazlası bu bölümde.

10 thoughts on “Bölüm 30: Soru-Cevap”

  1. Rick and Morty overrated olması muhteşem bir dizi olduğu gerçeğini değiştirmiyor.Zeka olayını sadece espri ve bilimsel muhabbetler üzerinden okumamak lazım bence.Diziyi diğer birçok yapımdan ayıran en önemli özelliği detayları ve hayalgücü.Kahkahadan yere yatırmasa bile bu özellikleri epey övgüye değer.
    Diğer bir kaliteli animasyon olarak Bojack Horseman’ı öneriyorum kesinlikle.Kara mizah olayının tepe noktası gibi birşey o dizi.Ve başrolüde aktör bir at.Bizim evrene çok benzeyen ama hayvanların insan gibi davrandıkları bir evrende geçiyor.Ancak sezonlar ilerledikçe kara mizahtan drama bir geçiş durumu da mevcut.Aslında bu dizi de gayet fantastik bir yapıda gibi gözükse de son derece gerçekçi yazılan karakterler ile dolu.Seslendirmelerden birini de Breaking Bad’deki Jessie yapıyor.
    Stanley Kubrick’in Eys Wide Shut diye bir filmi var.Ölmeden hemen önce tamamladığı.Tom Cruise ile Nİcole Kidman oynuyor.Bu Mason,İlluminati,Rockefeller olaylarından bolca var filmde.Kubrick’in bu filmden hemen sonra ölmesi de komplo teorisyenlerine baya malzeme vermiş.
    Rap konusunda da şunu söyleyeyim.Karılar kızlar,ben böyle iyiyim şöyle iyiyim mevzuları her zaman Rap’in içinde olan şeyler.Eminem’in de var bu tarz,Ama politik ve toplumsal şarkıları da var sağlam.Hele en son Trump’a attığı diss baya efsane.
    Standart müzik kalıplarından uzak, iki tane sağlam protest rap grubu önerebilirim.Bİrincisi Prophets of the Rage.Eski Rage Against the Machine elemanlarının vokal değiştirdikten sonraki hali.Daha çok metal sounduna sahipler ama.Çünkü dünya’nın en kendine özgü gitaristlerinden birine sahipler.
    Bİr de Floboats var.Rap’i bir müzik olarak görmeyen insanların fikrini değiştirecek kadar bir orkestrasyona ve ensrüman hakimiyetine sahipler.Fight with Tools albümleri çok iyidir.

    Like

  2. masonlukla dalga geçmeye devam edin… sizin sayenizde pizza gate vs. olaylar hep şakalarla komikliklerle kapatılıyor.

    Like

  3. Hakan’ın sesine neden baygın deniyor anlamıyorum, kesinlikle öyle değil. Etkileyici olduğunu bile söyleyebilirim.

    Like

  4. Dinleyici değilim, sadece konuya ve varsa konuğa dair yazılana bakıp çıkıyorum. Tıklanma sayısı önemli sanırım sizin için fakat site açıldığı gibi podcast’in başlaması uygulamasına son verebilir misiniz? Teşekkürler.

    Like

  5. selam,
    bu bölüm biraz tatsız olmuş bence. biz ihtilaflı konu değil, kafa açıcı şeyler istiyoruz (geyik de kafa açıcı olabilir evet).performans biraz düştü sanki değil mi son birkaç bölümdür.
    aleks ve hakan ikiniz de burada yazılanları zerre takmıyorsunuz ama sürekli yorum yazın bizimle iletişime geçin falan diyorsanız. yani yorumdan sonra bir değişiklik olmayacaksa niye yazıyoruz anlamadım.
    konuları en azından 5-10 dk ciddi bir şekilde (daha objecktif) ele alıp sonra tartışmaya başlasanız daha iyi olur sanki (gimme the fucking data)
    bi de sanki programı daha çekici kılmak için biraz daha kişiselleşebilirsiniz. sonuçta birçok konuda taraf tutup ateşli bi şekilde savunarak (lafım sana aleks) personal opinion belirtiyorsunuz ama siz kimsiniz hiç bilmiyoruz. yani BENCE BU OLAY SAÇMA YEA dediğiniz konuya neden böyle dediğinizi bilmek için biraz da backgroundunuza hakim olmak lazım ki bi noktada size hak verip önerinizi değerlendirebilelim. (örnek: “BENCE SİLİKON VALLEY ÇOK MAL YEA”= bu argümanı destelemek için “ben de bi tech companyde çalışıyorum, mühendisim, pazarlamacıyım, bu işler şöyle şöyle oluyor” şeklinde bir argümana başlamak fikre duyduğum saygıyı artırır, bunu değerlendirme konusunda daha açık olurum.
    selam ve dua ile,
    çiyi

    Like

    1. Merhaba Çiyi,

      Takmadığımızı söylediğin için yazmak durumunda kaldım, umarım okursun. Buradaki yorumlar konuya farklı bir açıdan bakmak, konuşulana katkı yapmak, veya basitçe bizim performansımıza/programın yapısına dair fikir belirtmek şeklinde gerçekleşiyor. Bu yorumların tamamından faydalanıyorum, hepsi üzerine de düşünüyorum. Direkt olarak hakaret etmek için yazılanlar dahil her birini ayrıca değerlendiriyorum. Ben sadece kendi adıma konuşabilirim ama Hakan için de bunun böyle olduğunu biliyorum. Tabi yorumu değerlendirmek, hak vermek anlamına gelmiyor.

      Programın yapısıyla ilgili yaptığın yorumun bir değişikliğe yol açmadığını hissediyorsan bunun iki temel sebebi olabilir. Birincisi, alışkanlıklar kolay değişmiyor. Öneriyi mantıklı bulsak bile bunu uygulamaya koyma kapasitesi ayrı bir durum. İkincisi de, tabii ki, senin tercih ve zevklerinle bizimkiler çelişebilir. Böyle bir durumda da öneriyi değerlendirip reddetme veya kendimize uyarlama yönünde kanaat getirebiliriz.

      Kişiselleştirme konusuna katılıyorum, kontekst her zaman faydalı oluyor bu tip durumlarda. Ama öte yandan ifşa olma korkusu ağır basıyor 🙂 Yine de deneriz.

      Gördüğün gibi takmamayı bırak, adeta uykusuz geceler geçiriyorum. Katkı bizi mutlu ediyor, en azından dinlemiş ve umursamışsın. O yüzden aynen devam, gönder gelsin.

      /Aleks

      Like

Leave a comment