Bölüm 50: FOMO (Fear of Missing Out)


Dünya Nereye Gidiyor’u telefondan dinlemek ve abone olmak için:
Apple iOSAndroid

OYLAMA

Dünya Nereye Gidiyor’un 50. bölümüne, program birinci senesini doldururken geride bıraktılarımızı konuşarak başlıyoruz. Ardından çağımızın amansız hastalığı, hepimizin elinden hem zamanını, hem mutluluğunu, hem de iki gram kalan aklını alan FOMO’ya değiniyoruz. Siz de gün içinde aman hiçbir şey kaçırmayayım diye defalarca sosyal medya sitelerine giriyorsanız, boş zamanımda ne yapsam diye düşünürken saatler harcıyorsanız, hep olmadığınız yerde olmak, başka hayatlar yaşamak istiyorsanız bu bölümü sakın kaçırmayın.

10 thoughts on “Bölüm 50: FOMO (Fear of Missing Out)”

  1. Programın Hakan tarafından sunulması mükemmel olmuş. Aradığımız amatör ruh bu. Bu yorumumu da Hakan için yazıyorum.

    Aleks FOMO yerine daha çok fırsat maliyetinden bahsediyor bana kalırsa. Zaten Hakan da bunu farketmiş olacak ki “yahu bu FOMO daha çok instagramda snapchatte snappedde olmuyo muydu” diyerek Aleks’i konuya çekmeye çalıştı. O bakımdan Hakan’a bu iyi konusu ve konuya bağlılığı için teşekkür ederim.

    Bence her FOMO ortaya bir fırsat maliyeti çıkarır ama her fırsat maliyeti ortaya bir FOMO çıkarmaz. Mesela, evde tek başınıza kitap mı okusam film mi izlesem diye düşünüyorsanız bu FOMO değil fırsat maliyetidir. FOMO’nun en temel özelliği bir gruptan dışlanma hissi yaratması. Yani bir arkadaş grubu şart. O bakımdan sosyal medya bizi bitirdi.

    FOMO için sayılan faydalara da katılmıyorum. Daha hızlı ve çok içerik üretilmesinin sebebi FOMO değil. Bunun bir sonucu FOMO. FOMO’yu kaldırabilseydik ortadan, hala insanlar eğlenmek için bir araya gelip hızlı ve çok içerik üretmeye devam ederdi çünkü eğlenceli.

    Like

    1. Bu yorumu yapmaya gelmiştim, keşke sen tartışsaydın bölüm konusunu, çünkü ne anlama geldiğini doğru anlamış, anlatmışsın. Aleks’i bugün olduğu kişi yapan da FOMO zaten, çok üzücü, onu kötüye götürdü, dünyayı da kötüye götürüyor.

      Like

      1. Şu aşağıdaki yorumu yapan, Aleks bölüm boyunca nasıl bu olaydan çilesi olduğunu anlatmış, beni kötü yapıyor diyor, onu kötüye götüren dünyayı da kötüye götürür diyorum. Belli ki bölümü dinlememişsin bile ama butthurt diye yorum yazıyorsun. Anlama özürlüler dünyayı kötüye götürüyor.

        Like

  2. önceki bölümlerde çirkinliğinden ve yalnızlığından geberen arkadaşa tavsiye görme engelli arkadaş edinsin

    Like

  3. Benim FOMO’m Ekşi Sözlük üzerine, gündemi kaçırmayayım diye sürekli Ekşi’deyim 🙂 Bu arada neden bilmiyorum ama sizden çok fena Ekşi’ci vibe’ı alıyorum 😀 Acaba Ekşi Sözlük yazarı olma ihtimaliniz var mıdır?

    Like

  4. aleks ya sen neden bu kadar karamsarsın ? sürekli gerçek hayat ZATEN çok kötü diyorsun. yahu bir sakin ol. mis gibi hayat var. hadi mis gibi olmasın da senin anlattığın gibi olmadığı da net. sizlere grup vitaminden seviyoraaa şarkısını gönderiyorum ❤

    Like

Leave a comment