Bölüm 57: Utangaç İnsanlar ve Sosyal Fobiler

Dünya Nereye Gidiyor’u telefondan dinlemek ve abone olmak için:
Apple iOSAndroid

OYLAMA

Utangaç insanların işi çok zor. Bir yandan günlük hayatta içine düştükleri durumlarda normal davranabilmek için büyük çaba göstermeleri gerekiyor, öte yandan ne olursa olsun çekindiklerini belli ettikleri ve işleri zorlaştırdıkları için rahat insanların hedefi oluyorlar. Kimse utangaç olmak istemez ama utangaçlığın topluma faydaları da saymakla bitmez. Hem bu faydaları hem de telefonla konuşmak, tek başına alışveriş yapmak gibi sosyal fobiler için ne yapılması gerektiğini öğrenmek için 57. bölümümüzü dinleyin.

13 thoughts on “Bölüm 57: Utangaç İnsanlar ve Sosyal Fobiler”

  1. Böyle bir programı daha ünlü olmadan,ilk zamanlarında keşfettiğimiz için çok şanslı olmalıyız. İlerde biz dng’yi ilk zamanlarında dinleyen insanlarız diyebileceğiz.

    Like

  2. Hakan ve alex çok zıt kutuplar ama hakanın içinde biraz alexlik,alexin içinde biraz hakanlık var o açıdan sizi ying yanga benzetiyorum.

    Like

  3. Hakan abi gibi idealist bi adam youtube kanalı açarsa youtube da devrim yaşatır ve biz hakan sevenler tek yürek, tek bilek hakanın arkasından ölüme gideceğimize and içeriz.

    Like

  4. Patatesinden kıl çıkınca ağlayıp sızlayan insanlara kıl oluyorum. Bi hayvanın kaburgasından çıkartılmış ızgara hayvan leşi yiyorsunuz,kesim evinde sinekler uçuşuyor,yediğiniz patates soyulmadan önce gübre kaplıydı ve salatadan böcekler tek tek ayıklanıyor.Bunların hepsini yok sayıp kıldan şikayet ederseniz yüzsüzlük etmiş olamz mısınız?

    Like

  5. hakanı ‘ama’sız sevenler dünyayı iyiye götürüyor. yoruldun biliyoruz ama bu dava sensiz olmaz hakan.

    Like

  6. Utangaç insanların evlerinde oturup entellektüel zaman geçirmediğine en büyük kanıt ev arkadaşım sanırım, kendisi tam bir drama queen ve aynı zamanda içe dönük bir insan. Ev içinde asla eline kitap alıp okuduğunu görmedim aksine tüm gün instagramda ‘kardeşburasıtürkiye’ tadında sayfalarda gezinip bu da yetmezmiş gibi oralarda komik bulduğu şeyleri bana gönderiyor, lakin ona sorsanız çok ‘etnik ve bilgili’ bir insan. Yıkılsın şu yargı artık.

    Like

  7. Ben kendimi utangac sanirdim ama bolum neler varmis dedirtti. Eril yine efsane bir konuyla gelmis, mersi. Yalniz 4 konuk biraz fazla mi oldu?

    Like

  8. aleksin twitterdaki ahmet insel esprisinden sonra aklıma geldi, tüm bu incel konusu hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Like

  9. abiler konuyla alakasız ama çocuklar için göz yakmayan şampuan varsa yetişkinler için neden yok?

    Like

  10. Nedense Aleks’i hep dışa dönük biri olarak düşündüm meğerse introvertmiş :O Peki Aleks, bu programı yapıp kitlelere seslenmek sosyal fobini hafifletti mi, kendini daha rahat ifade edebilmene yardımcı oldu mu?

    Like

  11. Aleksin konu gecislerindeki profesyonelligi ve hicbir sozu havada birakmamak uzere dogmus tavirlari bana da tam bir disadonukmus izlenimi vermisti ama beni haksiz cikartmasi ona olan hayranligimi arttirdi.(yine de vazgecilmezim hakan)

    Like

Leave a comment