Bölüm 70: E-kitaplar, Bromance


Dünya Nereye Gidiyor’u telefondan dinlemek ve abone olmak için:
Apple iOSAndroid

OYLAMA

Kitaplıkta tek başına duran kindle, kitap okumanın fiziksel boyutu, kitap okurken havaya girmek, arkadaşlıkta kadınlar vs erkekler, kol kola dolaşan hırbolar, fiziksel temas olmadan duygularını belli edemeyenler ve çok daha fazlası bu bölümümüzde.

12 thoughts on “Bölüm 70: E-kitaplar, Bromance”

  1. Herşeyi sayısallaştırdığımız dünyamızda dijitalleşmeye tamamen entegre olmakta çetin mücadele veren son analog kaledir kitap. Kokusu, kitaplıktaki entel duruşu, sahaflar, çocuklarına bırakacağın altı çizili kitap nostaljisi “kindle” ın veremeyeceği şeyler. “Fiziksel kitap” fetişi olarak hakanın yanındayım 🙂

    Like

  2. Kadinlarin duygularini birbirlerine daha rahat acmalarinin sebebi arada fiziksel iliskinin de olmasi bence.Sarilmalar, opusmeler, ayni yatakta yatmalar vs kadinlar arasinda cok yaygin ve bu aradaki iliskiyi kuvvetlendiren bir sey.Ayrica Epic ile bir bolum cok hos olabilir, sesini ozledik ❤

    Like

  3. Komplo teorisi bölümünüzden hemen sonra tarihin en büyük komplo teorisyeni Alex Jones’un Facebook ve Youtube’dan banlanması? Dünya Nereye Gidiyor yine gündemi belirledi…

    Like

  4. E-Kitap büyük kolaylık, gerek arşivlemek, okurken not almak,alıntı yapmak vs. çok kullanışlı ama nedense yine de kitapların verdiği duyguyu yaşatmıyor.Korsan olayı da insanı mecbur ediyorlar kardeşim.Basılı kitap almak varken bu fiyatlarla zor.
    Bromance ilk kez duydum enteresan bir konuymuş. Anladığım şekliyle çoğumuzun böyle dostlukları vardır, saysı azdır bu dostların belki bir iki kişiyi geçmez ama işin diğer tarafında sanki “gay”lerin kendilerine bulduğu kılıfmış gibi geldi. Biz gardaşım-dostum-kankam filan demeye devam edelim derim.
    Not: Ben müdavimlerinizdenim zevkle dinliyorum küçük bir önerim var: Hakan’ın mikrofon yerleşiminde biraz değişiklik yapsanız çok daha iyi olacak gibi. Bol selam.

    Like

  5. homo olarak yargılanmaktan korkan heteroseksüel erkeği tasvir etmek için “masculine fragility” (kırılgan erkeklik?) kalıbını kullanabilirsiniz. başka tasvir yolları arıyorsanız, mikropipili veya kendi yarattığınız “small dick non-energy’de uygun olabilir

    Like

  6. Geçen hafta yaptığım yorumu okumamanız beni derinden üzdü… diğer yandan e-book ve kindle kullanımının çevreci yönünden bahsetmenizi beklerdim.

    Like

  7. Çok yakın bir arkadaşım, aynı evde yaşadığımız dönemde arada bir ben onun önünde yürürken götümü elliyordu ve arada sakso çekmem için yalvarıyordu. Bu bromance hikayesi sayılır mı? Sonra bi kızla tanıştırdım evlendi salak bok varmış gibi şimdi yüzünü zor görüyoruz. Keşke tanıştırmasaydım da o hatunla, daha çok takılabilseydik. Bunun için vermem gereken bedele de razı olurdum. No homo.

    Like

  8. Selamlar, ben metroda dolmuştu otobüste kitap okuyamayanlardanım. Midem bulanıyor hemen. Siz yaşamıyor musunuz? Bu olay resmen hayat kalitemi düşürüyor. 1,5 saatlik servis yolculuklarımda eskiden sürekli müzik dinlerdim. Canıma tak etti şimdi podcast’lere sardım.

    Like

  9. E-kitabin tek iyi yonu, yatakta uzanmis bir sekilde okunan normal bir kitapta sayfa adedi az olan tarafta cekilen eziyeti sona erdirmesi olabilir 🙂

    Like

  10. Hakan’ın en zayıf kaldığı konu e kitap oldu sanırım. Argümanları çok dolu değildi gibi geldi bana. Gerçekten e kitaptan okurken daha verimli olduğunu düşünüyorum. En büyük sıkıntısı tembelleştirmesi ve kütüphane. Kağıttan okumak zor geliyo artık. Aynı Zamanda okuduğum kitabın basılı halini de alıyorum kitaplığım için. Bu durumda korsan sayılır mı??

    Like

Leave a comment