Bölüm 84: Askerlik


Dünya Nereye Gidiyor’u telefondan dinlemek ve abone olmak için:
Apple iOSAndroid

OYLAMA

ŞeymAcun boşanması, gittiği yere medeniyet götüren kısa dönem askerler, hapishane vs askerlik, beyaz Türk’ün dilemması, bir kişisel gelişim kampı olarak askerlik, bedelli askerlik WhatsApp grupları ve çok daha fazlası yepyeni bölümümüzde! İyi dinlemeler.

13 thoughts on “Bölüm 84: Askerlik”

  1. bir alexe bakıyorum ölümlü dünya referansı veriyor bir de hakana bakıyorum bir zamanlar anadoluda… bu adam bu coolluğu sokakta bulmadı arkadaşlar

    Like

  2. bu avukat cocuk muydu? Vay be ezbere konuk sayar olmusuz. askere giden anlar kismi dogru, antimilitarist nisanlim kenan evren olarak dondu. ne garip ulke. bu konugu sevdim ama cok eglenceli gecmis sohbet uzun olmasina ragmen

    Like

  3. Gürün anlattığı gibi konuşmayı bile bilmeyen adamın bizim aramızda ne işi var diye düşünmemek lazım. Eğer onlar hâla yaşıyorşarsa bizim yüzümüzden yaşıyorlar. Sistemi onların bile hayatta kalabileciği bir hale biz getirdik sonuç olarak toplumdaki vasatlık arttı. Bunlar için radikal çözümler var ama çoğu birey öncelikle topluma sonrasında bireye değer verdiği için bunları uygulamak şu an imkansız

    Like

  4. vicdan rahatlatmanin nesi yanlis ki? gur basit bir matematik yapmis, 10 tane kisa donem icin kotu olan 200 tane uzun donem asker icin iyi olabilir.

    Like

  5. ben hakani ufak tefek aleksi de iri yri dusunmustum hep. Bu yeni gelen konuk tipsiz galiba kendinden hic bahsetmemis ozguven sifir :d

    Like

  6. Merhaba. Sizi yaklaşık on gündür dinliyorum harikasınız. Aleks’i açıkçası kendime daha yakın buldum çünkü ben de eziğim. Hakan neden ağzında sıcak poğaça varmış gibi konuşuyor.
    Askerlik konusuna gelince, askere gidene kadar ben de az çok sizin gibi düşünüyordum fakat gittikten sonra Gür gibi düşünüyorsunuz ve söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. Kısa dönem olsun uzun dönem olsun bazı insanların gerçekten yontulmaya ihtiyacı var, askerlik tam anlamıyla bunu yerine getirmiyor belki ama en azından etkili olduğunu düşünüyorum. Çünkü dışarda bu odunları hizaya getirecek bir sistem yok. Bence en iyi yanı da dışarda kim olursan ol herkesi nispeten eşitleyebilmesi. Ben de acemi birliğini Erzincanda yapmıştım yemekleri gerçekten harika. Sizin de söylediğiniz gibi en büyük avantajı (bunu geldikten sonra anlıyorsunuz) dışarıdan izole olup günlük kaygılarınızdan uzak kalabiliyorsunuz. Zamanın kıymetini daha iyi anlayabiliyorsunuz. Bir çok şey size mantıksız gelse de içeride ki organizasyon yapısı kusursuza yakı n. Tabi bunların hepsini geldikten sonra anlıyorsunuz.
    341/KD’ye selamlar.

    Like

  7. Türkiye gerçeklerini görmek açısından çok faydalı, ancak 1-2 hafta da zaten yeterli bunun için. Faydalı olamamak kötü aslında, yani becerilerin aslında nadiren kullanılıyor. Mühendis en fazla tamirat izliyor vs.

    Like

  8. hakan’in evde geceleri ucankus izledigi gercegini ortaya cikartan gur’e tesekkur ediyorum. konuyu falan sallayin da muhabbet cok eglenceli. 353/kd hahah

    Like

  9. Askerliğini eğitim birliğinde yapmış ve ilk ‘bedelli asker’ celbi sürecini de manga komutanı olarak tecrübe etmiş birisi olarak şunu tavsiye ederim; Gittiğiniz yerde eğer ki manga komutanınız ve takım komutanınız anlaşabileceğiniz kültürel ve sosyal seviyede insanlarsa, onlarla kuracağınız başta saygılı (2-3 gün) sonrasında da dostane devam eden bir ilişki sizi canınızı sıkabilecek bir çok kişiden ve durumdan kurtaracaktır. Çünkü başınızdaki komutan (çavuş) gerçekten o kadar farklı kafalar yaşayan insanlarla muhatap oluyor ki, bu tür seviyeli askerlere sınırsız imtiyaz tanımak geliyor içinden. Ne kadar rütbe olarak kulağa çok bir numarası yokmuş gibi gelse de, o ortamda konforunuzu çok etkileyebilecek imtiyazlardan ve pratik bilgilerden bahsediyorum. Son olarak podcast festivalinden sonra DNG için gelen ekiple ufak bi etkinlik ihtimali var mıdır? Bir yerlerde bir şeyler içmeye gidip sohbet etmek fena olmazdı:)

    Like

  10. hakan son kısımda “sizler baba olunca” derken neden siz diyor? kendisi baba olmamayı mı planlıyor yoksa çocuğunu dövmeyi mi planlıyor yoksa yoksa hakan çoktan baba mı???

    Like

  11. Merhaba Aleks ve Hakan,
    Power PodCast festivaline sizi görmek için Karabük’ten geleceğim 🙂 sadece sizin başladığınız bölüme girer sonra çıkarım. Açık Bilim mi? DNG’yi tek geçerim!!

    Like

Leave a comment