Bölüm 90: Yalnız Kalamamak


Dünya Nereye Gidiyor’u telefondan dinlemek ve abone olmak için:
Apple iOSAndroidSpotify

OYLAMA

Yalnızlık Allah’a mahsus derler… Peki ya yalnız kalamamak? Ne yaparsa yapsın muhakkak yanında birisi olsun isteyen insanlar sosyal ilişkilerin motoru mu, yoksa bize zarar mı veriyorlar?

10 thoughts on “Bölüm 90: Yalnız Kalamamak”

  1. merhaba aleks,
    bir önceki bölüme yaptığım yorum için “bu maaşı neden alıyosun bizi dinleyerek mesai doldurmak ne demek” demiştin. ben stajyerim ve stajyeri sanki gelenleri kapıda karşılasın diye barındıran bir kurumda çalışıyorum bu yüzden bolca boş vaktim oluyor. 😃
    bu bölüme gelecek olursam yalnız kalamayan insanların, yorucu bi hayata sahip olduklarını ve bir süre sonra dinlenmek istediğinin farkına varınca da sistem geri yükleme yaptığını düşünüyorum. yedeklerini bulabilirse yapar, bulamazsa kaldığı yerden devam etmeye çalışır. yalnız kalamayan insanlar dünyayı kötüye götürüyor.
    not olarak buraya bir soru bırakıyorum; hakan’ın şafak kaç oldu?

    Like

  2. bütün podcastleri “acaba yine ne gibi saçma bir argüman sunucaksın” diyerek dinlediğim hakanın yokluğunu iliklerime kadar hissettim 😦 hakansız aleks , alekssiz hakan olmuyor 😢

    Like

  3. Hakan’ın merhaba deyişini aradım ^ Konu çok iyi yalniz. Özellikle son bir kac gununu evde ve disarda tek basina geciren bana cok iyi geldi. Ha cidden yalniz bir insanda olabilirim 🙂 Kafede kitap okuma, bir sehirde tek basima dolasma favorilerim arasinda sanirim fazla yalniz kalmakta dunyayi kotuye goturebilir 🙂 Dışariya cok fazla cikip sosyallesince kendimi kotu hissediyorum. Aslında insan sürekli yaninda biri varken hayatin akisina kendini fazla kaptiriyor.Ne yasadiginin bile farkina varmiyor.O yuzden insan arada yalniz kalip hayatina bakmali.

    Like

  4. Yalnız kalamaktan korkan biri değilim fakat dışarda yalnız yemek yeme olayı gerçekten hala üstesinden gelemediğim bir durum. Yemek yiyecegim muhitte önce bir keşif turu yapıyorum, hangi mekan daha sakin ve daha az müşteri varsa orda yemek yiyorum. Bir yer kalabalıksa asla oraya girip yemek yiyemiyorum. Bazen uzun süre böyle bir yer aramak için aç aç dolaşıyorum.

    Bu arada Hakancılar kızmasın ama Ömer ve Endi ile program daha güzel oldu bence, Aleks radikal bir karar alma zamanı gelmedi mi? Umarım Hakan’ın belgeleri eksik çıkar da uzun dönem yaptırırlar.

    Like

  5. Podcast dinlemek ve yalnız kalamamak arasındaki ilişkinin incelenmemesine üzüldüm açıkcası, zira podcast’i tam olarak “dışarıda yalnız yemek yerkenki gerilim”i atlatabilmek için dinlemekteydim.

    Öte yandan, yalnız kalamamak dünyayı kötüye götürüyor, bölümde bahsettiğiniz “kendisini başkaları üzerinden tanımlayan” insanlarla da bütünleşince, yalnız kalamamak özgünlüğe -belki hatta yaratıcılığa- dahi ket vurabiliyor.

    Like

  6. Ya Aleks ya… Hakan’sız program yapmak da nedir? Yani gerçekten bir needy olduğunu düşünüyorum. Bu benim düşüncem ve saygı duy lütfen. Neyse yalnız kalmamak ve yalnız kalmayan insanlar dünyayı kesinlikle kötüye götürüyor. Onların yanındayken kötü hissediyorum. Sanki yalnızlıktan takılıyoruz sadece gibi asla samimiyet hissedemiyorum onlarla. Ömer, Endi çok tatlısınız iyi ki geldiniz

    Like

  7. Bu programda Hakan’sız çok yalnız hissettim, bu bir gerçek. Onun dinleyicileri dehşete düşüren argümanları ve yayılarak oturuyormuş gibi konuşmasını aramadım değil. Bunun yanısıra güzel bir bölüm oldu. Şu bir gerçek ki yalnız kalamamak dünyayı kötüye götürdüğü gibi, Hakansızlıkta dünyayı kötüye götürüyor.

    Like

  8. eril’i de özledik, o da gelebilir mi bir ara? ayrıca, papağanlı gömlek denilen kendini bilmez, hakansız program dinlemek istiyorsan yallah başka podcaste.

    Like

  9. hakan yokken aleks program yapar (yapmış, gayet de güzel olmuş) da aleks yokken hakan nasıl yapar, o konuda ciddi şüphelerim var

    Like

Leave a comment