Bölüm 116: İfşa Kültürü


Haftalık bölümlere ilave içeriklere ulaşabilmek ve bizi desteklemek isteyenler için: Patreon

Dünya Nereye Gidiyor’u telefondan dinlemek ve abone olmak için:
Apple iOSAndroidSpotify

OYLAMA

İfşada abartının önemi, yasama-yürütme-sosyal medya, ifşa edilenin savunma hakkı, modern dedikodu, ifşa edene gözü kapalı güvenmek, erdemli linççiler, cezalarda orantısızlık ve çok daha fazlası bu bölümümüzde.

8 thoughts on “Bölüm 116: İfşa Kültürü”

  1. toplumsal olarak çökmedik aslında hep çöküktük ya da neye çökük diyoruz tartışırız, ama erdem, birlik içinde sağ duyudan yana hareket etmek falan…. bunlar hiç yoktu. hiç olmayacak da. mantıklı ve kurnazca düşünüp, uzun ve zorlu bir plan yapar ve biraz da şansınız yaver giderse gördüğünüz zararla ilgili hesaplaşma imkanı bulabilirsiniz.
    ben de bir otopark valesi hışmına maruz kaldım ve polis çağırdım ama 1 saat gelmedi. o 1 saat yaşadığım tatsız gerginliği nasıl anlatsam? polis gelmeyince de tıpış tıpış gitmek zorunda kalmanın verdiği o iğrenç yenilgi hissi. oyyy… bu durumu da şikayet ettim, polis niye gelmedi diye sordum, biz sonradan gelip gerekli uyarıyı yuaptık diye cevap verdiler. hı hı, evet…

    bombiş gibi geri dönmenizi sabırsızlıkla bekliyorum. :)))

    Like

  2. Sonunda 117.bölümün arefesine gelmiş bulunmaktayız. Ne önemi var derseniz geçen yılın başında sizi dinlemeye başladığım sıra 17. bölümde Justin Trudeau konuştuğunuz sıra Aleks bundan 100 bölüm sonra tekrar değerlendirelim demişti ve ben de o zamanlar 100 bölüm sonrasını hesaplayıp bir hatırlatıcı kurmuşum. Tabii program yapmayacağınızı hesap etmediğim için tarih olarak 11 Haziran salı gününe kurmuşum ve unutmuşum. Hatırlatmanın akabinde sessiz sakin 116. bölümü bekleyip bu asil ve çok gerekli görevimi yerine getirmenin büyük şerefini yaşıyorum.

    Not: Aleks şimdi merak edip dinler diye dakikasını yazıyorum 26:10

    Like

  3. Hakan, baklavacı magandaların bedavaya baklava dağıtıp milletin sıra beklemesi haberi yalan çıktı.
    Görüntüler eski, bir dondurmacının açılışında çekilmiş.

    Linç kültürünün kontrolsüzleşmesi sonucunda ortaya teyitçi, çoğunluğun güvenini kazanmış sosyal medya aktivistleri çıktı. Ben sosyal medyada yazmayan birisi olarak gönülden linç edecek olsam bile bu aktivistlerin (ruling gibi) olayı aydınlatıp linç onayı vermesini bekliyorum.

    Son olarak gelmiş geçmiş en güzel ifşa örneği de havaalındaki temas yok diyen dengesize yapılan ifşa ve linçtir. Aldığı ceza sonucu içimin yağları ermiştir.

    Like

  4. Kevin Spacey hakkında 1980’lerden günümüze kadar gelen 30’dan fazla taciz iddiası vardı. Bundan 40 yıl önce tacize uğrayan bir çocuk tabi ki de şimdi yargı yolunda sonuç alamayacaktır. Bu yüzden sadece 1 tane dava açılabilmiş onlarca taciz arasından. O davada da kurban el ile taciz edildiğini ispat edemiyor doğal olarak. Bu davadan beraat etti diye Kevin Spacey’nin masum olduğunu düşünüyorsanız çok özür dileyerek söylüyorum gerizekalısınız. Gerizekalı da olsanız sizi seviyorum.

    Like

  5. Hakan Abi Louis Ck ve Kevin Spacey’i yediniz be arkadaş diyorsun da yanıbaşında Ünlü Düşmanı Aleks duruyor 🙂 59. Bölümde az gömmemişti Louis Ck ve Kevin Spacey’e :))

    Like

  6. Off-topic bir yorum yapacağım. Son bölümlerde yemeksepeti reklamlarının hepten boku çıktı. Yakında yemeksepeti reklamı başlığı altında bölüm tanıtımı yapacaksınız diye korkuyorum

    Like

  7. Fazla uzatmadan; İfşa Kültürü bi yere kadar iyiye götürüyor. Her ne kadar olumsuz emsaller olsa da magandalık, kadına ve hayvana şiddet konularında duyarsızlık yapanlara rahatsızlık vermek çok iyi hissettiriyor. Teşekkürler, yorumum bu kadardı…

    Like

  8. İfşa ve linç olaylarına bir yenisi daha eklendi. İzmir’deki orman yangını sırasında OGM personellerinden biri elindeki yedi kocalı pürmüzle ağaçları yakarken görüntüleniyor. Görüntüleyen kişi adeta vurun kahpeye edasıyla personeli linç etmeye başladı. Görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı ve yangınların OGM tarafından bilinçli olarak, rant uğruna çıkarıldığı söylendi. Olayın gerçeği ise bu tip yangınlar karşı yangın olarak büyük yangına müdahale için çıkarılıyormuş. Her şeyi çok bilen biz, olayın gerçek yüzünü bilmeden hemen yine insanları linç etmeye başladık. Ey dünya nereye gidiyorsun?

    Like

Leave a comment