Bölüm 119: Orada Ben Olsaydım, Suç Dizileri


Haftalık bölümlere ilave içeriklere ulaşabilmek ve bizi desteklemek isteyenler için: Patreon

Dünya Nereye Gidiyor’u telefondan dinlemek ve abone olmak için:
Apple iOSAndroidSpotify

OYLAMA

Dehşet anında yapılması gerekenler, anın sıcaklığı, sürekli kendinden bahseden insanlar, rahatça engellenebilecek suçlar, dizilerin çoğunun suç temalı olması, beyaz yaka eroini, süt çocuğu hayatlar, dramın yatırım gerektirmesi ve çok daha fazlası bu bölümümüzde.

8 thoughts on “Bölüm 119: Orada Ben Olsaydım, Suç Dizileri”

  1. Biraz fazla dizi izlenmiyor mu sizce de? Beynimizi bu kadar uyusturmamiz sart mi? Bu konuyu konusurken biraz bunu da ele almanizi beklerdim. Konu diziler dunyayi iyiye mi kotuye mi goturuyor degil biliyorum. Ama bence diziler dunyayi kotuye goturuyor.
    Biraz daginik bir yorum oldu ama eskiden biraz daha dolgun icerikler ele alirdiniz. Sizi iklim krizini tartismaya cagiriyorum. Greta Thunberg’in New York’taki BM Zirvesine katilmak icin Atlantik Okyanus’unu yelkenli ile gecmesi konusunda ne dusunuyorusunuz?

    Like

    1. Evvelsi gün peder beyle yolculuk yapıyordum. Kendisi iyi kötü gündemi takip edip düzenli kitap okuyan bir adam olduğundan dolayı sizinle arasındaki kuşak farkının çok da sorun yaratmayacağını düşünerek DNG isimli bir podcasti açacağımı söyledim. Bunu söyledikten sonra elbette podcastin ne olduğunu açıklama gereği hasıl oldu. Çok uzatmadım, radyo gibi işte dedim.

      Hala umutluydum. Fakat tüm umutlarım Hakan’ın açılıştaki cringy sorusuyla söndü. Hayvanlar aleminde en iyi yemeksepeti kimin olurmuş da falan fistan.

      Bırak Allah aşkına ya.

      Like

  2. Geçenlerde bir arkadaşımı evine bırakırken semtimizin tenha yerinde beş serseri ergen laf attı. Olay anında bir şey yapamadım dönüşte aynı yere baktığımda hiç birisi yoktu. Olay mahalinin az ilerisinde alfa olan ana serseriyi gördüm ve ufak bir hesaplaşma yaşadım.

    Sonra mahalledeki arkadaşım da “ben olsaydım olay anında beşine dalardım kime ne vursam kardır kalan dördünün yaptıkları yanına kar kaldı” deyince sinirlenip ertesi akşam aynı yere gidip beşini birden beklemeyi teklif ettim. Gaza gelip tamam dedi sonra ne hikmetse ertesi akşam çok önemli bir işi çıktı 🙂

    Like

  3. Trenin önüne atlayan birini saniyeler kala kurtaran adamın beyanı:

    “Bu olay bir hafta önce meydana geldi. Ben bu olayı aileme bile anlatmamıştım. Bir iş arkadaşlarım biliyor. O da işe geç kaldığım için biliyorlardı. Bir hayat kurtarmanın mutluluğunu yaşıyorum. sosyal medyada bu denli yayılmasına şaşırdım.”

    madem ”orada olsam ben de böyle yapardım” diyoruz, o zaman bu neden haber değeri taşıyor allasen? çünkü kıymetli, çünkü biricik, çünkü kimsenin götü yemez.

    işkembe-i kübradan atmak dünyayı kötüye götürüyor.

    bu arada ahmet abi’nin hiç ettiği şişe şişe biralar hala içimi yakar 🙂 o tekelin ‘tamam abi yeter abi’ tedirginliğini de düşününce, ah diyorum.

    Like

  4. Merhaba, sizleri uzun zamandır dinliyorum ve tüketim çılgınlığı derneğinin bir üyesi olduğum için yeni bölümlere daha hızlı erişebilmek adına bölümleri x2 hızında dinliyorum. Bu da böyle bir anımdı. Neyse asıl konuya gelelim. Hayır, ne yazık ki yorum bu bölümle alakalı değil. Bugün gereksiz ve nedensiz bir şekilde çok moralsizdir. Çıktım yürüyüş yaptım, güzel şarkılar dinledim ama fayda olmadı. Dedim ki neden dünya nereye gidiyor dinlemiyorum. Belki geçeceği vardı belki de plasebo etkisi (bu terim bu olaya uydu mu bilmiyorum) ama sizi dinlemeye başlayınca kendimi daha iyi hissettiğimi fark ettim. Hoş sohbetleriniz olsun. Sevgiler.

    Like

  5. Selam! Alex sen sinsice tum pislikleri yuruten bossun yancisi olurdun. Sondaki bi onceki bolume kadar ölmezdin. Hakan… Sen her tur dizi film ya da ortamda şisman aşçı olurdun. 🤭 Bu arada programa cikan dunya alem mahlas kullanirken Hakan’in buna gerek duymamasi bana “Acaba gercek adi bu degil mi?” diye dudundurttu. Yapar mi? Evet yapar. Sevgiler.

    Like

  6. Siz bir suç dizisi karakteri olsaydınız!! Hakan, suçlular tarafından uzmanlığına ihtiyaç duyularak kaçırılan, işinde gücünde sade bir yaşam süren profesör. Alex ise içine doğduğu hayat şartlarından ötürü isyankar tarafını bir türlü bastıramayan, sahip olduğu zekayı bir suç aletine dönüştürmek üzerine kafa yoran ve finalde kendini aksiyon dolu olaylar içinde bulan genç olurdu 🙂

    Like

Leave a comment