Bölüm 135: Yapılan İyilikle Övünmek


Haftalık bölümlere ilave içeriklere ulaşabilmek ve bizi desteklemek isteyenler için: Patreon

Dünya Nereye Gidiyor’u telefondan dinlemek ve abone olmak için:
Apple iOSAndroidSpotify

OYLAMA

İyilik yapanı eleştirmek, yardım edip böbürlenenler, bir elin verdiğini görmeyen diğer el, köprüden adam kurtarma sanatı, Türk insanının korumacı iyilik anlayışı, vergi ödemekle övünenler ve çok daha fazlası bu bölümümüzde.

13 thoughts on “Bölüm 135: Yapılan İyilikle Övünmek”

  1. Her konuk aldığınızda bok gibi bir bölüm ortaya çıkıyor. Ayrıca yüksek oy oranını negatif eleştireni de ilk defa görüyorum. Başka bir şey söylemek istemiyorum..

    Like

  2. Hakan, sürekli ideallerle savaşırken görüyorum seni. Her konuda ideal tutumu eleştiren metaforlar üzerinden aforizmalar veriyorsun, derin bir adamsın ama böyle hayat yaşanmaz, tek yumrukta çorbaya mahkum ederim seni adamsın seviliyorsun kendine gel dostikem ❤

    Like

  3. Yapılan iyilikle övünmek dünyayı kötüye götürüyor aksini iddia eden Elon Musk’tır. Ancak yapılan iyiliği göstermek bence dünyayı iyiye götürüyor. Mesela, twitterın köpeği Aleks bilir, CZN Burak gözümde dünyanın en itici insanlarından biridir ama köy okuluna yardım ederken, yoksul bir aileye yardım ederken veya bugün gördüm çok güzel denk geldi bölümle hayvan barınağına yardım ederken video çekip atıyor ve bunları izlediğimde adamı o video boyunca seviyorum. Bu arada ERİL beni Lüksemburg’a yanına alıp bir iyilik yapmayı düşünür mü?

    Like

  4. Ya geç bir tepki biliyorum ama biraz geriden takip ediyorum bu ara. O iyi seneler şarkısı neeeee bayıldım. Ne kadar garipsersiniz bilmiyorum ama, baktım beni güldürüyor ve mutlu ediyor, Spotify listeme ekledim. Random çıktıkça dinleyip sırıtacağım artık. Ayrıca tatlı bir tesadüf oldu, onu da ancak yazıyorum, tesadüfleri sevdiğim için söylemeden edemedim: Zilli muhabbetinin geçtiği bölümü yeni dinlemiştim, bir akşam 3 arkadaş canımız tatlı istedi Beşiktaş’ta otururken. Baktık B Blok kapanmış (Kusura bakma Aleks ama B Blok > Zilli), arkadaşlardan biri dedi ki “Ben götüreyim sizi bildiğim bir tatlıcıya.”. Gittiğimizde menüyü bir açtım, Zilli! Hemen söyledim tabii. Abarttığın kadar bir olayı yok da bu tesadüf beni aşırı mutlu etti, neden bilmiyorum. Bir de gidip yerinde yemeni tavsiye ederim gitmediysen. Tuhaf bir yer, duvarlar pembe, Chanel parfüm desenli yastıklar, oyuncak ayılar var ve rock müzik çalıyor falan. Sayko bir ortam biraz. O sırada çalışan kişi çok tatlıydı ama sağ olsun. Ona da size de selamlar.

    Like

  5. ilişkide ben senin için bunu yaptım saçımı süpürge etim olayı geldi aklıma sanki zorundaymış gibi.yapmasaydın kardeşim..zaten birbirinden beklentisi olmayan ilişkiler en uzun süreli olmuyor mu

    Like

  6. ya vatana millete mal olmus en buyuk yapilan iyiligi gozune sokmayi burada dile getirmeyi borc bilirim: Ibrahim Tatlises ve “seni pezevenklerin elinden kurtarmadim mi” diye bögurdugu Yildiz Tilbe

    Like

  7. İyilik yapmanın eleştirildiği çok saçma bi olay var bahsetmek istiyorum. Twitter’da Instagram’da denk gelmişsinizdir, sokak hayvanlarına bakan ve bunun için mama bağışı/klinik desteği kabul eden insanlar var. Sonra birileri çıkıp diyo ki o kadar fakir/hasta vs. insan varken kedi köpeğe mi yardım ediyosunuz. Çok saçma ya, içinden gelen yardım etsin edebildiğine. İnsan hayvan ayrımcılığına yoğuz. Tşkler.

    Like

  8. Ara sıra varoş mahallelerde ortaya çıkan ve kendini “Robin Hood” olarak tanımlayan, bakkalla girip tüm herkesin borçlarını kapatan adam hakkında ne düşünüyorsunuz? Üç önemli noktası var işin bence:
    1. Kimliğini yarı gizliyor. Yarın bir gün çıkıp o Robin Hood bendim diyerek rumuzunun önüne geçme şansı var.
    2. Ortak bir kimlik yaratarak, gizli iyilik yapacak herkese kapı açıyor
    3. her iyilik yapışında viral olarak karşılığını da almış oluyor.

    Bence çok zevkli bir karşılık alma çeşidi. Düşünsenize birisi sizi bilmeden övüyor. Benzerini bu sene yaşadık. İhtiyaç sahibi birine kendi aramızda birleşip telefon hediye ettik. Okulda hoca görünce fiyatını sordu. O da bilmiyorum hediye geldi deyince, hoca da “vay be telefon hediye alacak arkadaşı nerede buldun bana da söylesene” diyerek güldü. O sırada hediyeyi organize eden herkes gözgöze gelip inceden gülümsedi :))

    Like

  9. Yapılan iyilikle övünmenin veya duyurmanın nesi iyi ki? Türkiye’de yaşıyoruz sonuçta? Yapılan iyilikle övünüp duyurduğunda genelde insanlar ‘vayy kerize bak’ diye sizi istismar etmeye çalışıyorlar. O yüzden ben genelde yaptığım iyiliği duyurmamayı tercih ediyorum.

    Liked by 1 person

  10. Öncelikle Merhaba. Haberlerde karşınıza çıkan üniversiteli çobanlardan biriyim. Yeni başladım diyebilirim. Programınızla bu yaz, günde 20 saat hayvan güderken keşfettim. Siz olmasanız kafayı yemek içten bile değildi. Alex’i hep tam bir piç olarak hayal ettim. Geçenlerde göbekli olduğu ortaya çıktı. Konuyla ilgili olarak, filler şov yapar, karıncalar voleyi vurur demek istiyorum. Sonuçta bir şekilde muhtaç insanlara faydası oluyor.

    Like

  11. Hakan seni de seviyorum. Düşünce şeklini çözmüş olmama rağmen her gerekli yerde o mükemmel fikirlerini söylediğinde şaşkınlık yaşayıp hayran kalıyorum. İyilik konusuna gelince hayatta bir kere iyilik yaptım ve aklımdan hiç çıkmıyor. Fırsat olsa da birilerine anlatsam diye bekliyorum. Bazen kendime o günü hatırlatıp sen mükemmelsin diyorum. Bunun nedeni bence sıklığı daha çok iyilik yapanlar çok dillendirmezler ama… eğer benim gibi milyonda bir ise o kişi bunu her an söylemek ister. Övülmek ister ne de olsa bir daha ne zaman böyle bir şey denk gelecektir.

    Like

Leave a comment