Bölüm 189: Güzin Ablacılık – Friendzone, Severek Ayrılmak, Ayrı Dünyaların İnsanları

Haftalık bölümleri canlı ve görüntülü izlemek, ilave içeriklere ulaşabilmek ve bizi desteklemek isteyenler için: Patreon

Dünya Nereye Gidiyor’u telefondan dinlemek ve abone olmak için:
Apple iOSAndroidSpotify

OYLAMA

İlgiyi belli edememek, friendzone’dan çıkmak, arkadaşlığımız bozulmasın, ilişkide hayat tarzı farkı, kendin olmak ve ödün vermek, severek ayrılmak, farklı kariyer tercihi ayrılma sebebi olur mu ve çok daha fazlası, Güzin Abla’cılık oynadığımız bölümümüzde.

18 thoughts on “Bölüm 189: Güzin Ablacılık – Friendzone, Severek Ayrılmak, Ayrı Dünyaların İnsanları”

  1. Hello Güzinler.
    Madem konu dertler derya olmuş, dng bir sandala bağlandı. Anonim olmanın verdiği rahatlıkla yazayım.
    Güzin ablacılık dünyayı iyiye götürüyor çünkü özünde gıybet var. Başkalarının dertleri, ilişkilerinin masaya serilmesi var. Bu yaşananlara üstten üstten yorumlar yaparak kendini görüş veren pozisyonunda görmek var. Tavsiye verdikçe insan kendini hep görüş veren makam olarak görüp üstün hisseder.
    Güzin abla tarzı insanları sevmesemde seveni çok olduğu için dünyayı iyiye götürüyor diyorum.

    Ben hiç soru sormam nerdeyse. Soru sorarsan soru sorulur. Yorum yaparsan insanlara da yorum yapma hakkı verilir düsturu ile yaşamak daha iyi sanırım.
    İçime ata ata gelinen noktada alkolik olduğum doğrudur ama zaten başedemediğim olaylar varken insanların yorumları ile uğraşmak daha yorucu.

    Bu arada rüyalar bölümünüzü dinleyip hakanı rüyamda gördüm. Çok güzel bir villada yaşıyordu. Asla hatırlamıyorum rüyayı ama rüyamda beni üzdüğünü hissediyorum. Ayıptır.

    Like

  2. Hakan, hakan kalbim çok kırıldı. Kendimi yanlış ifade ettiğimi anladım ancak aslında biraz kendimi yanlış ifade etmişim. Onu ciddi anlamda çok seviyorum, olay sadece saygı ya da güven değil bunları duymak aslında kendinde başlar ve sana bağlıdır biraz da kime nasıl güveneceğini neler buna etken sen karar verirsin oysa sevgi öyle değil. Sadece bazen bu sadece sevgilime değil hayatımdaki durumlara göre mantıksal davranışlar sergiliyorum. Bu aslında biraz da benim hatam kendi içimde çözemediğim sıkıntıları başka sudan sebeplere mana buluyorum. Aleks dediğin her lafta o kadar haklısın ki. Ama bitmedi bu ilişki, hakan yanılıyorsun üzgünüm. Ve Hakan ilişkilerinde hep bu kadar sert ve net mi? Bence hakan biraz kendi aşk dünyasını da sorgulamaya davet ediyorum. Tamam kendime dönersek başarılı bir güzin ablalık ve aleksin sezgiselliği üzerine düşüneceğim. Hakan’ın da dediği gibi ben kimim de üstten bakıyorum. Yüzüme vurduğunuz buz gibi gerçekler için teşekkür ederim. İyi ki varsınız, ikinizi de çok seviyorum, sevgilerle. (Sizinle resmen gönül bağı kurdum)

    Like

  3. Beni aleksçim çok yanlış anlamış. Hakan daha iyi anlamış. Ve teklif ettim aleks umarım bu haftasonu sahilde bi şarap içmeye çıkacağız ALKOLLÜ TEKLİF ETTİM DAHA NE YAPACAĞIM. Son buluşmamızda (arkadaşlarımızla beraber elbette) çeşmeye gittik dönüşte beni eve bırakırken vedalaşmak için sarıldım bi öpücük ver dedim tek yanak öptüm ve evime gittim. Ben asla çekinmem belli etmekten yürümekten aksine ceylanı korkutup kaçırmak istemediğim için açık açık bir şey söylemek hoyrat davranmak istemiyorum, bi yavaştan kendime ilgisini çekeyim ondan sonra patlatıcam bombayı. Çünkü bir önceki ilişkim yeni bitti, zaten bitiricektim ama bu beyden hoşlandığımı anladım akşamına ayrıldım. ondan da çekiniyor olabilir. Bu tanıştığımız grup benim 16 yıllık arkadaşlarım yani evet çok sevgi doluyuz ve çok erkek az kızız… Off bütün arkadaşlarım aynı şeyi söylüyor sarhoş et yatağa at bu konu kapansın diyorlar ama ben çok taraftarı değilim çünkü o da naif bir insan takılmalık baby modunda değil. Ayrıca sıçmışım arkadaşlığa benim çok arkadaşım var daha fazla arkadaşa ihtiyacım yok yeter. O YÜZDEN BULUŞMAMIZDAN SONRA SİZE ANLATICAM BEKLEMEDE KALIN. Belki bir çılgınlık yaparım..
    Kelepçelemek aşırı iyi fikirmiş hakan bana böyle şeyler söylemeyin az deli değilimdir zor tutuyorum kendimi zaten.
    Ve tuna bana instadan istek ve dm atmış. Tunacım 15 erkek arkim 5 kız arkim var gerçekten kontenjanım doldu artık dişi arkadaş istiyorum.

    Like

    1. AAAAAA beni tanısaydın eğer bu yollara hiç girmezdin, üzücü ama napalım yapıcak bir şey kalmadı seni tanıyamamak güzeldi simi, hoşlandığın bey ile işler yolunda gitmezse ki beni tanısaydın o çocuk benim gibi bir nükleer santralin yanında kalem pil gibi kalıcaktı, üzüldüm simi en azından bana bunu yazabilirdin ama kaybettik abi işte gitti abi üzgünüm, Aleks en kısa zamanda içmeli sıçmalı ortam yapmamız lazım bunu atlatabilmem için.

      Like

  4. Hakan için de cevap hakkım doğdu, Benim dönemimdeki insanlar işte lige çıkmıyoduk ki seneye profesyonel olarak çıkalım ama profseyonel lig için takım altyapıdan beni çekti ve bir shooting guard olarak profesyonel maçlara çıktım (gizli kimliğimin ifşa olmaması için takım adı vermiyorum) . Ben de çooooook uzun bir ilişkiden çıkmıştım ve Aleks’e yazmıştım Aleks’in verdiği tavsiyeye uydum ve olaylar gayet iyi gidiyordu taa ki son olaylara kadar neyse detay vermiyorum bi ara konuşuruz. Friendzone kadar saçma bir olay yok çünkü ben friendzone kavramının var olduğuna inanmıyorum. Kendimden örnek veriyim eğer bir kız benimle birlikte olmak istemiyorsa benim dış görünüşümü beğenmemiştir (narsist, egoist biri değilim ama dış görünüşümle ilgili olarak hiçbir zaman sorun yaşamadım ve hiç bu yüzden reddedilmedim) ki bu imkansız ya da ortak bir arkadaş grubumuz vardır ve bizim birlikteliğimiz bu grubun dinamiklerini bozucaktır o zaman da arkadaş olarak kalmamız daha doğru der. Friendzone çok kişisel bir kavram beni friendzone’ladı gibi şeyler de aslında sadece seninle ilişkide olmak istemeyen birinin arkadaşlığına değer vermesi ve bu çok mantıklı. Friendzone diye bir olay yoktur reddedilme vardır. Şu tarz ilişki tavsiyesi bölümlerini de 4 haftada bir falan yapalım ya Aleks bence hem iyi etkileşim hem sizden bir şeyler daha öğrenmiş oluruz Aleks gibi bir aşk gurusundan öğreniceklerim benim için çok değerli. Son olarak HAKAN SENİNLE SENİN İSTEDİĞİN MEKAN VE ZAMANDA BASKETBOL OYNAMAK İSTİYORUM BANA ULAŞ. Beni tanısanız çok seversiniz bu arada bunu da söyleyim. Seviliyosunuz ❤

    Like

  5. Aleks… ”Düşünce ve hayat tarzları olarak çok farklıyız” lafımdan benimkinin kro olduğunu lak diye anladın ya sana harbiden helal olsun. Evet, benimki kro. Hakancığım dediğine şu noktada katılıyorum, bence de farklılıklar ilişkiye zenginlik katıyor, zaten ben de hiçbir zaman kendime benzeyen insanlardan hoşlanmadım. Ancak bir noktada bakış açısı farkı sorunları çözülmez kılabiliyor çünkü olaya iki taraf da kendi bakış açısıyla bakıyor, iki taraf da kendini haklı görüyor. Ayrılığımızın görünür sebebi zaten bu değildi, bu altta yatan diğer sebepti. Görünür sebep ise şu: Dediği bir şeye kırıldığım için yazmadım, o da yazmadı 2 hafta konuşmadık. Sonra benim doğum günüm geldi ve doğum günümü bile kutlamadı?? Ödün vermiyor dediğim de inatçı kişiliğinden doğum günümde ödün verebilirdi mesela. Daha sonra ben ayrılık kararı aldım ve bu mevzuyu da açtım. Bayramda bayramını kutlamayan ben doğum günümün kutlanmasını beklemişim.. O kadar aşırı dini inancı olduğundan da değil, ramazanda oruç tutup normal zamanda alkol de kullananlardan. Ama ne diyebilirim ki, kültür farkı. Benden 4 yaş büyük olduğu için mi yoksa aynı yaşta olsak da bekler miydi bilemiyorum. Sonuçta diğer kızlar doğum günlerinde sürprizlere boğulurken ben manit kutlucak mı diye bekledim ve kutlamadı. Gerçekler acıdır, 3. ayda bunu yapan ilerde mutlu etmez malesef. 2 hafta ağladıysa 1 yıl barajını geçmiştir demiştiniz, sizi de hayal kırıklığına uğrattım, boşu boşuna yordum. Ama kızmayın sayenizde bu bölümle günüm güzelleşti, modum yükseldi. Bizimki de yaşanamayan bir modern kız-iç anadolu çocuğu aşkıydı işte, bu da tarihin tozlu sayfaları arasında unutulur gider..

    Like

  6. Yeni güncelleme: Tunacım çok tatlısın ama sanırım benden biraz küçüksün. Ne yazık ki gönül bu kondu bir kere olurda konduğu yerden ayrılırsa aklımdasın. Ve diyetisyen bana ulaştı izmir kocaman bir köy olduğu için ortak takipçimiz bile varmış. Buluştuğumuz zaman size foto atarız 😉😉

    Like

  7. Selamlar. Öncelikle ulan yukarısı adeta eyes wide shut’taki seks sahnesine dönmemiş mi? Küçük bir topluluk, izole bir yerde kendi aralarında yalamalı, sıçmalı, çiçekli sikiş çeviriyorlar. Dehşet içinde scrolling yaptım. Bu ne lan bu kadar insan eğlence temalı bir podcastin sayfasına eli sikinde dolanıyor ne alaka lan noluyor napıyorsunuz Aleks ve Hakan bilinçaltınıza cinsellik mi aşılıyor, tinder mı burası? Ama tindersa simiye süperlike’ı müperlike’ı demeden her türlü basardım.
    Neyse konuma başlıyorum, sizin gözünüze de hiç takıldı mı bilmiyorum, Bayern’in eski teknik direktörü Hans Flick gizli beyaz ırkçılara benziyor. Almanya’nın orta yaşlı ve yaşlı kesimi genellikle ırkçı olabiliyorlar. Yolda bir yabancının kabahatini görsünler hemencecik “yallah kendi çöplük memleketine!” diye bağırır çağırır keserler. Şimdi bu adamın gözleri ve bakışları kişiliğini bizlere resmetmiyor mu? Mesela oldukça ketum ve kendinden emin bir vibeı var. Eminim ki metroda vs. Türkleri görünce içinden ana avrat dümdüz gidiyordur. Gerçi bu adamın maaşı iyi metroya binmek zorunda olduğunu sanmam ama yine de Türklere küfrediyordur bence. Küfrettiği kadar dışarıdan düzgün görünen aristokrat kanki ortamında 2 weissbierla Türkler hakkında “ehuehue kebap” diye dalga geçiyordur bu ırkçı orospu çocuğu. Bilmiyorum belki de bunlar yalnızca önyargıdır. Emin olduğum tek bir şey 40 yaş+ herkesin dünyaya kötüye götürdüğüdür.
    Son olarak Hakan’a bir sorum var. Serdar Kuzuloğlu’nun konuşmasının seninkine benzediğine fark ettim. Peki sen ne düşünüyorsun? Sevgiler, kral insanlar…

    Like

    1. Aleksle her şeye varım ben + DNG Podcast libido arttırır (freud’un libido tanımı) bunu da öğrenmiş olduk.

      Like

  8. Tahmin ettiğim gibi tuna benden tam 4 yaş küçük çıktı. Bir de bana demiş ki sen benden küçük bile olabilirsin.. bu podcastin ilk bölümü yayınlandığında ben ünideydim sen diyosun ki tıp kazanmama yardım etti. Ama onun yaşına yakın kız olursa ayarlarım üzülmesin.

    Like

  9. Merhaba Sevgili Aleks ve Hakan. Genel olarak konuşuyorum 🙂 İlişkiyi başlatmak için bir erkeğin ilk adım atmasına kesinlikle gerek yok. Böyle bir saçmalık olabilir mi ? Evlilik teklifi mi bu ? hislerin varsa ve gerçekten hoşlanıyorsan ilk adımı atmamak için hiçbir sebep yok. Karşındaki kişiyi bekleyerek o değerli zamanı öldürmeye, kaybetmeye hiç gerek yok. Ya karşındaki red ederse ? bu kez de o kadar zaman bekledim bu mu olacaktı diye ayna karşısında ağlarsın. Friendzone, Marriedzone demeden çatur çutur söyleyeceksin. en azından olumlu veya olumsuz stres yükünden kurtulup rahatlayacaksın. Olmasa bile yeni ilişkilere ilerleyeceksin. Hacıosman Metro Line’da beklemekle olmaz bu işler.
    günümüze gelecek olursak da ilk adımı erkek atar kanısı giderek yok oldu. Ön görülen ilişkiye başlamadan önceki süreç ve ilişki sürecinde, kadın veya erkek hiç fark etmez özgüvenli olmalıdır. Özgüvenli olan kişi ne istediğini bilir ve daha sağlıklı kararlar verir.

    Çevremde ve bildiğim, duyduğum kadarıyla, ilişkilerimden edindiğim tecrübelerim kadarıyla bir izlenim edindim. Keza şu ana bakacak olursak, kadınlar ilk adımı atma konusunda bundan 3-4 sene önceki bekleyen taraf asla değiller.
    Hatta örnek verebilecek olursak Gerçek ilişkileri geçtim, instagram’dan, sosyal medya mecralarından bile ilk buluşma teklifini eden çok fazla kadın var. Eminim bu kadınlarda bir zamanlar ilk adımı erkek atar kafasındaydı.

    Kendinize çok iyi bakın Aleks’cim Hakan’cım, kendinizi özletmeyin.

    Like

  10. Sevgili wordpress’in aynı yorumu atmamak gibi bir kuralı varmış, o yüzden 97. bölüme yaptığım yorumu buraya atmamış. Sadece orada bir yorum daha var demek istiyorum.

    Like

  11. Aleks bölüm 184’e bir yorum yaptım. Belki işine yarayabilir. Ya bu arada, ben sürekli son bölüme önceki bölümlerle ilgili şeyler yazıyorum ama umarım sorun değildir. Bir bölümde “Son bölüme yazın, önceki bölümlerdekini görmüyoruz” gibi bir şey hatırlamıyorum ama bu konuda fikriniz de değişmiş olabilir, o yüzden sorayım dedim.

    Like

  12. Bence açık ara en kötü bölümdü. Milletin aşk meşk işlerini dinlemekten hep nefret etmişimdir. Yapmayın bir daha lütfen.

    Like

  13. Merhaba sevgili Aleks ve Hakan,

    Birkaç bölüm önce eski sevgilisini unutamamış, kendisine saygısı olmayan bir kancık olduğumdan bahsetmiştim. Birkaç gün önce eski sevgilimin doğum günüydü ve iş yerine çiçek gönderdim. Doğrusunu söylemek gerekirse kendisinden karışık sinyaller alıyordum. Hiçbir şey yokken tekrar takip etmeye başladı, Ferdi Özbeğen şarkı sözleriyle bezenmiş imalı paylaşımlar yaptı, vs. Biraz da bu yüzden böyle bir şey yapmak istedim ama aynı zamanda hiç umrunda değilmiş gibi de davranıyor. Bu son hareketimle artık kancıklığıma son veriyorum. Kendisi ilk sevgilimdi ve yaklaşık 5-6 sene beraberdik. Bir daha kimseyle onun kadar iyi anlaşamayacağımı düşünüyordum hep. Madem dertlere derman oldunuz, şu entel kardeşinize de bir söyleyin. Eski sevgililer unutuluyor mu yoksa insan bir yerden sonra dert etmemeye mi başlıyor? Gelen gideni aratıyor mu? Var mı bana bir tavsiyeniz? 🙂

    Like

Leave a comment