Bölüm 201: Kokulu Ürünler

Haftalık bölümleri canlı ve görüntülü izlemek, ilave içeriklere ulaşabilmek ve bizi desteklemek isteyenler için: Patreon

Dünya Nereye Gidiyor’u telefondan dinlemek ve abone olmak için:
Apple iOSAndroidSpotify

OYLAMA

Kokulu duş jelleri ve diğer hijyen ürünleri, limonlu çöp poşeti, arı maya silgisi, kokulu ürünler görevini yapabiliyor mu, konsept kokular, kokusuz ürün bulmanın zorlaşması, kokulu gıdalar ve çok daha fazlası bu bölümümüzde.

11 thoughts on “Bölüm 201: Kokulu Ürünler”

  1. Hiçbir haberciye inanmam diyerek dng podcast’in yıldızı ve haberciliğin dahi çocuğu Ömer Faruk Görçin’i yoksaymanız beni derinden yaraladı. Yakışmadı…

    Like

  2. Duş jeli kokusu duşu eğlenceli hale getirir, anlık mutluluk da verir, bir insan meyve esansı kokmayı da isteyebilir; sonuçta sıkılan parfümün kokusu da günlerce tende – giyside kalabiliyor, duş jeli bir gün bile kalmıyor. Bunun garipsenmesini garipsedim. Kokulu maskeler, esas amaçtan sapılmaması şartıyla güzel bir girişimcilik fikri. Kokulu çöp poşeti için ayrıdan bölüm bile yapılır, seviyoruz.

    Son olarak, komşunuz umarım tekrar 402. bölümde gelir, bölümü zor tamamladım. Teşekkürler…

    Like

  3. Merhaba alex ve hakan,
    Öncelikle kötü bir bölümdü. Kısır bir konu oldu ama canınız sağolsun 🙂
    Koku neden var konusunda amaç alex’in dediği gibi, customization. Bir ürünü başka üründen ayırıp daha fazla para vermek isteyenlerin parasını alabilmek için ucuz bir numara koku eklemek. Ben de müşterilerime tek seçenekle teklif verirsem pazarlık yapıyorlar. O yüzden 3 seçenekli teklif veriyoruz ve enerjisini seçmeye kanalize kanalize ediyoruz müşterilerin. Bu konuyla çok güzel .şak geçen bir video paylaşmak istiyorum sizinle. Amerikada kobilere danışmanlık verdiğini iddia ederek trolleyen bir komedyen (Nathan for you) frozen yoğurt satan bir adamın satışlarını arttırmak için diğer dükkanlarda olmayan bir tat ile kendini ayrıştırmasını tavsiye ediyor ve bunu uyguluyor. https://youtu.be/W6nFVKfm-9E

    Herneyse 🙂 bundan yaklaşık 20 sene önce arkadaşlarla meyhaneye sınırsız içkiye gidip sonra da benim odama geçmiştik. 7 kişi 2 yataklı bir odada uyuduk ve gece pert olan bir arkadaş kusmuş. Sabah uyandığımda iğrenç bir kokuyla uyanmıştım. Kusan arkadaş sabah uyanıp kendine geldiğinde kustuğu halıyı duşta bulabildiği tek temizleyici olan elma kokulu pril’le yıkamış. Öyle kötü bir koku kemikleşti ki hem halıyı hem de prili çöpe atmak zorunda kalmıştım. Hatta daha sonra babamın aldığı elma kokulu diş macununu da çöpe attım dayanamadığım için. Hala, bugün bile yeşil elmanın suni kokusuna dayanamıyorum.

    Like

  4. Selamlar Aleks ve Hakan. 200. yıl dönümümüz kutlu olsun geç olsa da nice 200 lere:)
    koku konusuna gelirsek koku ektra temiz ve özenliymiş gibi bir hava katıyor her alanda. mesela şampuan kokusu varsa saçınızda yeni yıkanmış, temiz hissi veriyor. Mesela kötü kokuyu güzel koku ile bastırmak imkansız gibi bi şey bazen umutsuzca denesek de:)) koku ancak temiz bir yerde kalır yani dolayısıyla ekstra temizlik hissini bize ve çevremizdekilere vermek istiyoruz gibi geliyor.
    beim favori kokularıma gelirsek vanilyalı duş jeli, mum ve hindistan cevizi kokulu kremler:))

    Like

  5. Komşu hanım çocukken kendisine alınmayan kokulu arı maya silgisinin yarattığı travmayla tüm kokulu ürünleri ezmeye ve gömmeye programlanmış. Duş jeli, şampuan, sabun gibi ürünlerin kokulu olmama ihtimali bile yok kafamda mentol ferahlığı hissetmezsem asla temiz hissetmem. Kokulu çöp poşetine girmiyorum bile. 21. Yy’nin en büyük ürünü, çöpün tüm pis kokusunu yok edip etrafa limon kokusu yayıyor. İnanılmaz büyük icat.

    Like

  6. “abartılmadığı” sürece bazı ürünlerin kokulu olmalarını seviyorum.

    mesela bir markanın bir kremini kullanıyordum ve biraz parfümlüydü. bu kremin içerisindeki parfüm yüzünden çoğu hassas ciltli arkadaşlar ve o kadar hassas olmamama rağmen ben bile tıpkı komşunun koku nefreti gibi bu ürüne bayağı bir nefret kusmuştuk. şımarıklık yapmışız…… yine aynı marka bu kremin içerisinde parfüm olmayan daha hassas ciltler için olanını geliştirdi ve piyasaya sürdü. ben de bunu deneyimlemiş oldum. denemez olaydım. adamların neden o kadar parfüm bastıklarını bu “parfümsüz” ürünü kullanınca anladım. çünkü krem resmen çiğ hamsi kokuyordu. muhtemelen bu hamsi kokusu, ürünün içerisindeki deniz tuzu ve red seaweed extract denen (kırmızı alg özütü) maddelerinden kaynaklıyordu. bu tarz durumlarda markaların kimyasal kokusunu bastırmak adına ürünlere koydukları her bir koku damlasını sonuna kadar destekliyorum.

    fakat yaşlı tayfanın hacdan gelirken yanında getirdiği kokulu tesbih, pazarlarda satılan kokulu çorap, komşunun da dediği gibi kokulu ped, kokulu mum vs. gibi parfüm koymasak da olur ürünlerde ise kesinlikle desteklemiyorum. bu bölümde kafam çok karıştı. komşuyu çok sevdim umarım farklı bölümlerde de gelir.

    Like

  7. Selam alex ve hakan,
    Satin aldigim yuz kremlerimde parfum icerigi olmamasina dikkat ediyordum. Neden gereksiz, ekstra ihtiyacim olmayan bir kimyasali cildime uygulayayim ki diye. Satin aldigim bir iki kokmayan krem idare ederdi. Yani nerdeyse kokusu yok gibiydi. Ancak son aldigim kremin icine acilen parfum eklemeleri lazim. Kremin icerigi o kadar dogal ki, adeta ölü balik gibi kokuyor. Yani diyecegim su ki, bazi urunlerin gercekten kokuya ihtiyaclari var.

    Evde hep bir yerlerden gelen hediye mumlar vardi. Hic yakma aliskanligim yoktur. Ancak sizin podcastten sonra hemen bir tanesini yaktim. Sanirim bana mum yakma aliskanligi kazandirdiniz. Kakao ve vanilya aromali selamlar 🙂

    Like

  8. Şahsen ellerim balık, soğan, limon vb. Çıkmayan bir kokuya maruz kaldığımda ellerimi klorakla yıkılıyorum baya etkili oluyor. Bu bahsettiğiniz duş jeli, mum vb. Şeylerin kokusu zaten insan bedeninde kalmıyor bırakın istiyolarsa iğrenç çikolatalı duş jeliyle yıkansınlar. Komşunuz o kadar içten istemedi ki yine de onun hatrına kötüye götürüyor diyeceğim.
    El ele verip şekerli parfümlerin kullanımını yasaklayabiliriz bence. Çünkü gerçekten sabahın 7sinde bu kokuya maruz bırakılmak midemi bulandırıyor.

    Like

  9. Merhaba en sevdiğim podcastin en katılmadığım bölümünü gerçekleştiren Alex ve Hakan 🙂
    Öncelikle bari insanların duşta nasıl kokmak istedikleri yargılanmasın istiyorum. “Bir insan neden çilek kokmak ister?” cümlesi beni derinden yaraladı. Sabun kokusu bana ilkokulda annemin beni yıkadığı pazar akşamlarına döndürmesine rağmen bir insan neden hacı şakir kokmak ister diye düşünmüyorum. Temizliğin kokusu benim için vanilyalı duş jelinden geçiyor zaten duştan kısa bir süre sonra kokusu geçiyor ve bunu neden sevdiğimi kimseye açıklamam gerektiğini sanmıyorum. Komşu hanımefendinin fikirlerine katılmamakla birlikte herkesin duşta istediği gibi kokmasını savunacağız 🙂

    Like

    1. Yoruma adımı yazmayı unuttuğum için replyden Yağmur olduğumu belirtme ihtiyacı duydum. Duşta istediği kokuyu seçenler derneği başkanı adayıyım 🙂

      Like

Leave a comment