Bölüm 202: Ödül Törenleri

Haftalık bölümleri canlı ve görüntülü izlemek, ilave içeriklere ulaşabilmek ve bizi desteklemek isteyenler için: Patreon

Dünya Nereye Gidiyor’u telefondan dinlemek ve abone olmak için:
Apple iOSAndroidSpotify

OYLAMA

Nihal Yalçın – Tamer Karadağlı olayı, kısa bir Türkiye özeti, demode ödül törenleri, teşekkür konuşmalarındaki sorunlar, törenlerin büyüsünü kaybetmesi, Oscar için öneriler, son yılların tek eğlenceli ödül töreni ve çok daha fazlası bu bölümümüzde.

10 thoughts on “Bölüm 202: Ödül Törenleri”

  1. Çok güldüm harika bir bölümdü! O beyefendi = tavşan b*ku, hakkında yorum yapmak istemiyorum… Tam bir Türkiye klasiği diyerek olayı çok güzel özetlediniz. Ben ödül törenlerini daha çok moda ve networking etkinliği olarak görüyorum. İzleyenler olarak bizi bağlayan bir şey yok anca güzel kıyafetlere bakarız melun melun. Bırakınız gidenler eğlensin.

    Acaba böyle haftalık güncel konular/saçma magazin haberlerinden mi bahsetseniz şöyle 3 5 dk her bölümde? Nice 202 bölümlere ❤

    Not: Komşu'nun gülüşü çok tatlıydı gayet de pozitif bir insan ne bu kötülük yorumlardaki 😦

    Like

  2. Bi tek bana mı öyle geldi bilmiyorum ama Tamer karadağlının yaptığı harekette bir yanlışlık yok gibi geldi. Arkada konuşmayı dinlerken etkilendiği için mimklerini oynatıyo gibiydi. Nihal Yalçın konuşmasının sonunda herkese teşekkür ederken, yaptığı oyunculuğun neticesi olan ödülle beraber konuşsun diye nazik bir şekilde veriyor; sadece bir oyuncu olarak değil, ödülüyle beraber bir bütün olarak teşekkürü etsin diye. Yanlış anlaşılma olmadın Tamer karadağlıyı savunduğumdan değil, gerçekten abaürd bi durum olduğunu düşünmüyorum.

    Like

  3. Adamı çok sevdiğimden değil ama kadının kasıntılığı, iticiliği o geceyi o şekilde sonlandırdı. Adam, bence kadının konuşmasında en uygun olan yerde ödülünü verdi. Ödülü vereni görüp kim verdi bunu diyorsun, adamı görmezden geliyorsun. Bunu sırf kadın olduğun için kendinde hak görüyorsun, yaptığın konuşma cinsiyetçi, gereksiz uzun ve kendin de anlamışsın ki tepkin “sus mu diyorsun”. Ertesi günlerde yaptığı taklit iticiliği de cabası. Bu magazin konusunun ülkeyi meşgul etmesi bile rezalet o da ayrı ama adamda bir kusur göremedim.

    Liked by 1 person

  4. Ödül törenleri diyince aklıma üniversitelerdeki ödül törenleri geliyor ve geçmişte ben de bu organizasyonların bir parçası olduğum için hicap duyuyorum. Öğrenci kulüplerindeki küçük “CEO” ların düzenlediği, takım elbiseli kariyer meraklısı tiplerin network uğruna ordan oraya koşuşturduğu bir cringe fest. Gerçekten herkes çok merak ediyordu senin skindirik üniversiten kimleri bu senenin en iyileri seçecek diye. Bu dediğime Boğaziçi, İTÜ vs. de dahil. YÖK başkanı olsam ilk işim üniversite bünyesinde ödül töreni düzenlemeye kanunla yasak getirmek olurdu.

    Like

  5. Tamer Karadağlıyı haklı bulan varsa hodri meydan cümlendeki meydan okumayı kabul ediyorum Aleks. Nihal Yalçın’ın sahneye çıktığı an ödülü almamasını falan bir kenara bırakıyorum. Hadi heyecanlandı almadı anlarım da kırk saniye içinde bu kadar daldan dala atlanılan bir konuşmaya daha şahit olmamıştım. Komik olmayan espriler, “güçlü rakiplerim yoktu” gibi söylemler bir kenara alakasız feminist tavırlardan Antalya’daki yangınlara oradan pandemiye oradan ülkenin atmosferinde işini yapmanın zorluklarına sonra İstanbul sözleşmesine geçmesi falan… Bu konu bütünlüğüne ulaşmak için çok çabaladı mı sorgulamadan edemedim. Tamer Karadağlı konuşmanın ortasında nazikçe ödülü uzatıyor. Bence fazlasıyla sabırlı bile davranmış. Sahneye çıkıp teşekkürünü edeceksin sonra ineceksin Aleks bu kadar ekstrem bir duruma sokulmamalı. 104.bölümünüzden geliyorum kadının verdiği hava misafirliğe gelip eve yerleşenlerle aynı havada. Biz günaydın demedik muhittin böcek dedik falan diyor, e tamam dediniz de bunun konumuzla ne alakası var? Bence çok abartıldı ama illa birisini tutacaksak Karadağlıyı tutuyorum. Hakan’ın dediği şeye bir tık katıldığımı belirtmeden geçemeyeceğim. Konuşmasını bitirmesini bekleyip ödülü sakince de verebilirdi ama bitecek gibi durmuyordu be Hakan… Ödülü veren kişi sen olsan günün sonunda duştaki sonsuzluğuna çekilip banyoda uyurdun. 2017deki podcastlerinizden geliyorum sigarayla olan ilişkin bitti mi güncelle beni lütfen. Son olarak sesindeki enerjiyi çok seviyorum Aleks, Hakan sana bir şey demeye gerek yok ismimi ve bana nereden ulaşacağını biliyorsun

    Liked by 1 person

  6. hakanseksüel ve kendihalinde gerekenleri söylemiş.Onlara eklenebilecek pek bir şey yok.Nihal Yalçın cidden çok itici kadın.İstanbul sözleşmesi yaşatır demesi dışındaki bütün hareketleri ve cümleleri saçmalıklar silsilesi.Hele o taklit,öf almış bir de yanına kendi gibi bir itici
    Tamer Karadağlı törende durumu iyi idare etti ama o da sonradan yaptığı üst üste garip açıklamalar ile olayı absürt yerlere çekti.
    Bu tarz gündeme dair podcastleri destekliyorum ayrıca.Size de yeni bir soluk getirir .Komşu arkadaşı sevdim bu arada.Konuşma tarzı ve gülüşü çok hoş.

    Like

  7. Ödül törenleri kitlelere ulaşmak için güzel bir ortam ama ne yazık ki sanatçılarımız bunu pek kullanmıyor. Yine de bu son olaydaki gibi çıkışlar yaşanabiliyor o yüzden iyiye götürdüğünü düşünüyorum. Şimdi ödül törenini bırakın size güzel haberlerim var. Taaa 5 ay önce çok aşığım diye ağladığım beyi manitam yapmayı dün itibariyle başardım. İlmek ilmek işlediğim bu yolda beni tebrik etmenizi bekliyorum. Bu beye nikah basıcam izleyin ve görün.

    Like

  8. öyle zannediyorum ki bu konuyu tartışan herkes aslında haklı haksızdan çok tamer karadağlı’nın yıllardır biriktirdiği iticiliğinin sınırlarının Nihal Yalçın’ın saçmalamasının ötesinde kalıp kalmamasını sorguluyor. tamer karadağlı yerine haluk bilginer aynı hareketleri yapsaydı (evet, yapmaz) nihal yalçın şu an çoktan yunanistan’a itelenmişti. bir zamanlar zaytung’da sokak pilavcısının ‘pilav normal bence siz gerizekalısınız’ diye meşhur bir sözü vardı; bence ödül törenleri iyi ama ikisi de çok itici.

    Like

  9. Hakancığım yeni bölümü çektiniz mi bilmiyorum ama kırk dakika önce gördüğüm bir postu ağlayarak sana bildirmek istedim. Karsu ekşi sözlük yazarlarının sorularını yanıtlıyormuş. Ben sana sen karsuya şeklinde olan aşk çatımızda belki evlilik teklifi edersin diye söylemek istedim. Aşk doktoru Aleks imkansız bir aşk içindeyim. Yardım et

    Like

  10. 200. Bolume yorum yapilmadi diye geldim. Uzun zamandie yorum yapmiyordum. Sali gunleri ev temizleme günüm, kulakligi takip elektrik supurgesi aciyorum. Siz bölüm yapmayinca bu döngü bozuluyor. Bazen 1 hafta ertelediğim oluyor. Lutfen bu döngüyü bozmayin.
    Bu arada oturup ödül töreni izlemek çok saçma zaten viral birsey varsa twitterdan görüyoruz.
    Not: Hakanı Seinfield Cosmo Kramer’a benzetiyorun.

    Like

Leave a comment