Bölüm 169: Aşı Karşıtlığı, 5 Dakikaya Geliyorum

Haftalık bölümleri canlı ve görüntülü izlemek, ilave içeriklere ulaşabilmek ve bizi desteklemek isteyenler için: Patreon

Dünya Nereye Gidiyor’u telefondan dinlemek ve abone olmak için:
Apple iOSAndroidSpotify

OYLAMA

Covid aşısı olmak istememek, eksik bilginin zararları, aşı karşıtlığının ekonomik boyutu, güvensizlik çemberi, Bill Gates’in aşı seferberliğine verebileceği en büyük katkı, 5 dakikaya geliyorum yalanının perde arkası ve çok daha fazlası bu bölümümüzde.

11 thoughts on “Bölüm 169: Aşı Karşıtlığı, 5 Dakikaya Geliyorum”

  1. Tuvalet terliğinden dildoya kadar herşey Çin malıyken aşının Çin malı olmasında zerre sakınca görmüyorum. Ayrıca kanayan güllü kandil mesajlarından sexting sırasında atılan nudelara kadar her haltın kayıt altında tutulduğu dünyada Bill Gates lütfedip bize çip takmaya karar vermiş çok mu yani…

    Like

  2. ben normalde aşı karşıtı değildim. ama bu covid 19 aşılarının çok hızlı üretilmeleri bende şüpheye neden oldu. bu yüzden bir endişem var. babam olsa dahi o aşıya güven duyamacağım bir süre. belki 2 yıl sonra kimseye bir şey olmazsa, o zaman düşüncem değişebilir. ama beni endişelendiren tek şey, duyduğuma göre iş yerlerinde bazı şirketler zorunlu tutacak. böyle bir şey olursa işimi kaybetme riski ortaya çıkıyor. bu duruma nasıl bir çözüm bulacağım şimdilik muamma.

    5 dakikada gelmeyenlerin de amk. aferdisiniz 🙂

    Like

  3. çin aşısı eylül ayında türkiyedeki gönüllü sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlamış. endonezyadan gelen sonuca göre yüzde 97 koruma sağlıyor. gördüğüm tüm doktorlar hangi aşıyı en çabuk olabilirsem onu olacağım diyorlar. peki bu gerçekler bizim alman hayranı halkımıza söker mi? sökmez tabi. sadece alman aşısına teslim edebilirler kendilerini. almanyadan aşı diye isterse bok gelsin damardan alırlar. über alles.

    her halk hakettiğini yaşıyor. annem babam aşı olsun da bu necip millet isterse 2 sene daha kelle paça takılabilir. iyi yayınlar dilerim.

    Like

  4. tüm bir hafta dinleyiciyi bekletip salı günü bu hafta yeni bölüm yok eskilerle idare edin diye tweet atan aleks mi bekletilmekten yakınıyor?epic ciğim aleksi bekletin o her bir saniyenden öpüyorum seni.

    Like

  5. yeni bir aşının yan etkileri hakkında endişeler yaşayan herkesi haklı görüyorum fakat bize çip takacaklar diye yaygara koparanları cidden anlamıyorum. insan bunu söylemeden önce bana kim neden çip taksın demeli bence kendine

    Like

  6. Konudan bağımsız, sapkın nebuch’a ne oldu ya o son bölümden sonra? Çok eşliliği savunayım derken çoklu kişilik bozukluğu teşhisi konup bakırköye mi şutlandı yoksa? Sayko herif “her çiçekten bal yapayım ama bunu da meşru sınırlar içerisine oturtayım” diye ne kılıf uyduracağını şaşırmıştı, bak hatırladıkça kudurdum yine. Balım bir tanem canım Hakancığım, dışa vurmasa da, hayretler içinde dinlemişti; ben anlarım.
    Bize tasma gibi anadolunun bağrı yanık errrrrrrrrkeklerini getirin konuk olarak, nebuch gibi yanık pembe götlü geniuslara doydu bu millet.

    Like

  7. yoğun istek üzerine geri döndüm. gururlu bir “beş dakikaya geliyorum”cu olduğum için bu konuda da insanları bekletmekten zerre rahatsızlık duymadım… kayboluşumun ilk gününden itibaren “bir iki güne dönerim ya” dememe rağmen bu süreyi bir haftaya kadar çıkarabilmeyi başardım ve önüme taş konmasa bu şekil erteleye erteleye belki bir aya bile uzatabilirdim bu süreyi :/ ve şu da unutulmamalıdır ki suç hiçbir zaman “beş dakika” bekletende değildir; asıl suçlu, karşısındaki insanın beş dakikaya gelmeyeceğini bildiği halde sürekli aynı yalana gerizekalı gibi inanandır.
    son olarak da hakan’a, aşırı nokta atışı tespitinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. her ne kadar karantina koşulları itlik ve serserilik yolunda önümüze bazı engeller çıkarsa da, yasak kapsamındaki 20 yaş altı insanlar olarak bizler de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.
    sizleri çok seviyorum aleks ve hakan, artık daha sık buralarda olacağım ^^

    Like

  8. selamlar tekrar,
    astroloji değil ama astrologlar dünyayı kötüye götürüyor demiştim, çünkü:
    bu mesele doğduğun günle sınırlı değil, yükselen burç bile hafif bir detay. işin aslı çok daha karmaşık ve detaylı. kuzey düğümü, güney düğümü, yıldız haritası vs. hal böyleyken, iki satırla haftalık, günlük yorum yazan astrologlara inanarak karar alan, bundan etkilenen insanlar var. bunu ciddiye alıp, hayati kararlarını buna göre verenler var. astroloğum diyerek kişisel danışmanlık yapıp para kazananlar var. oysa konuya asla hakim değiller, çuvallıyorlar ama muhtemelen burçları o hafta çuvalladığı için çuvallamışlardır 🙂
    sözün özü, işini iyi yapmayan astrologlar dünyayı kötüye götürüyor, astrologların da büyük çoğunluğu işini iyi yapmıyor.

    Like

  9. En az antikor oluşturan aşı bile hastalıktan iyidir. Kısır yapmayan tüm aşılara okeyim. Zaten aşının kısır yapması pek mümkün değil. Tabi yine de işin içinde Bill Gates var mı bakmak lazım!

    Like

  10. Bu podcast’i 2 yıla yakındır takip ediyorum. Geçen haftalarda Aleks’in gerçek ismi konusu açılınca aklıma geldi. Podcast’i ilk dinlemeye başladığım zamanlar Aleks’in isminin gerçekten Aleks olduğunu ve gayrimüslim bir vatandaşımız olduğunu düşünmüştüm. Ses tonu ve sosyokültürel konumu gereği kendisini buna yakıştırmışım demek ki. Sonra maalesef öğrendik ki Aleks sadece bir nickname’miş. Bence Aleks’in gerçek ismi Taylan.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: