Bölüm 234: Aleks’in Düğünleri

Haftalık bölümleri canlı ve görüntülü izlemek, ilave içeriklere ulaşabilmek ve bizi desteklemek isteyenler için: Patreon

Dünya Nereye Gidiyor’u telefondan dinlemek ve abone olmak için:
Apple iOSAndroidSpotify

Düğün bağımlılığı, bir kere evleneceksin, nikah şahitliği, gurme turizm, ilgi odağı olmak ve rockstar gibi hissetmek, düğün fotoğrafçılığı ve dj’liği ve çok daha fazlası bu bölümümüzde.

5 thoughts on “Bölüm 234: Aleks’in Düğünleri”

  1. Alekscim öncelikle çok tebrik ederim umarım ki uzun ömürlü bir birliktelik olur

    Her ne kadar seninki ‘yüzyılın düğünü’ olsa da düğünler hakkındaki genel kanım maalesef olumsuz buradaki aslan payı halihazırda iştirak ettiğim düğünler ve kendi düğünüm için olası felaket senaryoları.

    Günümüzde bence düğünün niteliğini belirleyen en önemli etken kimin düğünü olduğuyla alakalı. Geleneksel olarak aileler düğünü sahiplenme eğilimindeler çoğu zaman, hal böyle olunca aileleri işin içine katmadan bütün kararları partnerinle bağımsız bir şekilde verebileceğin bir düğün yapmak gerçekten zor. Bu doğrultuda ekonomik problemler devreye giriyor, pek çokları ailelerinden destek almadan ya da borca batmadan düğünlerini yapacak refaha erişemiyorlar hele ki erken yaşta evlenme kararı almışlarsa. Bu hususta pek çok değişken olduğunun farkındayım ancak genel olarak bahsettiğim durumun ülkemizde bu şekilde olduğu kanaatindeyim, çiftin evine alınacaklardan düğünün konseptine davetlilere kadar ailenin karışma potansiyeli çok yüksek noktalar var. Sadece maddi açıdan oluşmuyor ayrıca, kültürel olarak sinmiş bence bu durum öyle ki bazı düğünler evlenenlerin değil yapan ebeveynlerin ya da o ailenin adıyla anılıyor. Düşünülenin aksine Türkiye’nin doğusunda da böyle batısında da böyle bilmem katılır mısınız

    O zaman bu durumu tekeline alana kadar düğün yapmazsın diyebilirsiniz ki zaten benim için de öyle olacak hatta düğün yapmayı geçtim sade bir nikah töreni bana çok daha cazip ve tatlı geliyor eşim de kabul ederse. Sonrasında belki bir yerlere gidilip yakın dostlarla eğlenilebilir.

    Son olarak düğünlere karşı travmatik bir yaklaşımım olduğunu düşünüyorum kafamda sürekli birilerinin koluna girerek getirdiği yaşlılar, ortalıkta dolaşan haşere çocuklar, sırf altın borcu için gelen yıllardır görmediğin uzaktan akrabalar, kim olduğuna dair hiçbir fikrinin olmadığı bir sürü insan, arkada çalan ankara bağları…belki beni de düğününe davet etsen her şey farklı olabilirdi Aleks :/

    Like

  2. Aleksciğim tebrik ederim, bir ömür boyu mutlu olmanızı diliyorum. Hakancığım yakıyorsun ortalığı ya 🙂 Bestman görevini layıkıyla yapmışsın, aile düğününde bile ortamın göz bebeği olmuşsun. Eminim sana bakan tüm davetliler “İnsanın böyle bir arkadaşı olması lazım işte…” diye düşünmüştür. Seviliyorsun valla 🙂
    Gelelim asıl konuya. Biraz kırıldım. Yahu aradan haftalar geçti sizden bölüm yok, başlarına bir hal mi geldi yoksa podcast yapmayı bırakıyorlar mı diye düşünmekten uykularım kaçtı. Son bölüm kapanışında evleniyorum ben deseydin keşke Aleks ya. Dinleyicileriniz olarak bu kadar hatrımız yok mu 😦 Ben sizi dile kolay ikinci bölümümüzün beri dinliyorum. Ya ben malum site size sponsor olmayı bıraktı diye alışveriş yapmıyorum oradan. Abartmayayım şimdi yapıyorum ama baya kızmıştım yani zamanında. Param olsun patreona geleceğim umarım. Az bir meblağ biliyorum ama benim onun için bile param yok şu an.
    Neyse düğünler de dünyayı en iyiye götürüyor. Düğünler için dönüyor hatta dünya. Davet edildiğim bir düğüne asla katılmamazlık etmem. Maalesef ben yapmadım düğün ve acayip pişmanım. Onuncu yılımı bekliyorum o zaman büyük bir kutlama yapmayı planlıyorum. Gerçi çok kavga ediyoruz eşimle ama sanırım onuncu yılımıza kadar dişimi sıkıcam 🙂

    Like

  3. genç bir takipçiniz merak ediyor, aleks artık 1 haftalık evli olduğuna göre cevap verebilir. evliliğin en iyi ve en kötü yanı nedir?

    Like

  4. Sizi çok uzuuun zamandır severek dinliyorum ve artık ben de bir iki cümle yazıyım dedim. Öncelikle hayırlı olsun sevgili aleks, bir ömür boyu çok mutlu ve sağlıklı olun inşallah ve Hakan sana da selamlar.

    Ben de Haziran’da evlenmiş biri olarak ve kadın olarak söylemeliyim ki iyi ki düğün yapmamışım, yaptırmamışım. Nedenine gelecek olursak öncelikle bu dönemde düğün yapmak inanılmaz masraflı ve araba sattıracak bir durumdaydı bizim için ve sattığın arabayı bir daha geri almak zaten imkansızdı (nitekim de öyle oldu fiyatlar tam da o dönemde inanılmaz fırladı zaten) Neyse biz de mekan fiyatlarını araştırdık, sorduk, iyice düşündük ve dedik ki böyle bir yatırımımız varken 3-4 saat için bunu harcamayalım ve güzel sade bir nikah akabinde arkadaşlarla içkili yemek olarak ufak bir organizasyon yapalım dedik, gayet de güzel oldu. Hem büyük bir borcun altına girmemiş olduk, hem de kısa süre sonra borçlarımız bitecek şekilde ayarladık kendimizi.

    Farklı yorumlanmasın diye belirtmek isterim ki burada kıstas ”araba” değil ”yatırım”. Tabii ki durumlar müsaitse düğün yapılabilir ama bu ekonomik koşullarda kendilerini zorlayarak sırf düğün yapmak için düğün yapan çok insan da var onlar için bunu yazıyorum, bu durumları zorlayan aşırı geleneksellik bana mantıksız geliyor açıkçası. Evet oradan toplanılan belli bir miktar da var ama onun çoğu da düğün ve ev eşyalarının borçlarına gidiyor. Eğer okuyan veya senin aracılığınla bunu dinleyen olursa belki farklı bir açıdan da bakabilir, ”herkes düğün yapmak zorunda değil”i de gösterebilmek için yazmak istedim.

    Vee son olarak içimde kalmasın ”1 kere evleniyoruz” diye de bu kadar kaktırılmaz sevgili mekan sahipleri ve organizatörler şldfkjg
    Çokça sevgiler ❤

    Like

  5. alekse özelden tüm iyi dileklerimi ilettiğim için kendisinin yüksek müsaadesiyle bu yorumu yine hakan yiğidime yönelik yazmak istiyorum. hakancım, gün gelir, aşk için, oturma izni yeşil kart vs için, veya belki altınları kırışmak için bi nikah basman bi düğün yapman gerekir, djlik işini gönül rahatlığıyla bana verebilirsin. ücret mücret istemez, tek şartım var: uygun şarkılarda kafaya kravatı bağlayıp kitlenin arasına dalıp oynama serbestiyeti. bence bundan daha iyi teklif bulamazsın. bunu aleksten istemiştim ama senden de benzer bir talepte bulunayım 80 milyonun önünde: ortak arkadaşlarımızın veya senin düğünde iyice maymuna dönmüş hallerinin videoları veya fotoğrafları varsa lütfen uzatıver, şu gurbet yerde biraz keyifleneyim. ikinizi de hasretle kucaklıyorum.

    Like

Leave a comment