Haftalık bölümleri canlı ve görüntülü izlemek, ilave içeriklere ulaşabilmek ve bizi desteklemek isteyenler için: Patreon
Dünya Nereye Gidiyor’u telefondan dinlemek ve abone olmak için:
Apple iOS, Android, Spotify
OYLAMA
İlk turda bitirelim, anaKonda, Bekir Ağırdır ve Konda kültü, dip dalga, shy tory etkisi, 14 Mayıs gecesi yaşanacak şok, Türkiye’nin ölçekle imtihanı, sokak röportajları, tersten dejavu ve çok daha fazlası bu bölümümüzde.
İyi günler Aleks ve Hakan. Ben sizin tüm bölümlerinizi dinleyen Azerbaycandan olan dinleyicinizim. Öncelikle sizleri çok sevdiğimi ve böyle devam etmenizi istediyimi belirtmekle başlamak istiyorum) Bu arada azeriyim bazı kelmeleri yanlış yazarsam kusuruma bakmayın)
Seçim anketlerine gelirsek, bu seçime kadar inanırdım, lakin 14 mayıs seçimleri sizleri olduğu kadar beni de şaşkına çevirdi ve hüznlendirdi. 100%+ enflasyon, dolar 20tl, hayat kira pahalılığı olan ülkenizde “admin” hala 49% oy ala biliyorsa başka diyecek söz bulamıyorum maalesef.
tüm anketleri görmüşdüm seçim öncesi ve 99%u yanlış çıkmış anlaşılan. bizim ülkede durum daha vahim seçimsiz anketsiz de sonuçu biliyoruz önceden) ben şahsen iştirak etmedim şimdiyedek seçimlerde ülkemde) nedenlerini az-çok anlarsınız.
ama 1 fark görüyorum ülkelerimiz arasında. bizde seçim fırsatı yok ama insanlar uyanık, rasional düşünüyor. ama sizde seçim fırsatı var ama populistleri severler, kim çok bağırırsa ona oy veren kesim daha fazla.
bi de muhalefetinizde bence iletişim sorunu var. anadoludakı eğitimsiz kitleye akıl dolu nelerse vaat ederseniz onlar anlamaz. onların anladığı 2-3 sözcüklü cümleler, mesela “bunlar terörist”, “bunlar lgbtci”, “pkk ile yanyanalar” gibi. Maalesef bunlar gerçekler.
sevgiler, saygılar, öpüyorum sizleri
LikeLike
bu ok zehirliymiş
LikeLike
Selamlar, malumunuz yaz geliyor ve “klima çarpıyor” terör örgütü faaliyetlerine başladı. Çalıştığım yer ağırlıklı olarak woke, meriç ve muhafazakar barındırıyor. Düz insan çok az. Kurumsal bir yer olduğumuz için erkeklere resmi kıyafet zorunlu, kadınlar için de kıyafet talimatı var ama uymayanlara bir yaptırım yok. Askılı tişört, etek ve terlikle gelip; üşüdüğünü beyan ederek klimayı açtırmayan bazı arkadaşlarımız var. Taciz veya gericilik suçlamalarıyla karşı karşıya gelmemek için de kimse sesini çıkaramıyor. Yeni örgüt üyeleri başlarda biraz kapatsak olur mu diyorlardı, son zamanlarda sormadan kapatır olmuşlardı. Bu sene de ilk eylemler başladı. Lütfen ama lütfen bu konuyu işleyin. Ben yazlık keten pantolon ve casual ayakkabı giyince vajina gönüllüsü ekip lideri bugün çok şıksın diye laf sokuyor ama bu arkadaşların terliğine kimse laf etmiyor. Veya dediğim gibi kimse şu askılının üstüne bir hırka atsan fena olmaz demiyor. Üstüne üstlük daha dün dolabımdaki soğuk suyum çalındı, oturup bir köşeye ağlamak istedim. Lütfen sesimizi duyurun.
Not: Haremlik selamlık çalışma ihtimali hazır seçim öncesi de gelmişken hiç fena bir fikir değilmiş gibi gelmeye başladı. Dinleyen siyasilerimizin dikkatine!
LikeLike
oy veren sevgili köylü vatandaşlarımız eşek silkmekle mesgul olduğu için anketlere katılım sağlayamıyorlar
LikeLike
Seçim sonuclarından sonra kafa dinlemek için podcast falan açayım dedim bunu gördüm-dinledim.
Vay amk yine olmadı ya lan vay vay amk
LikeLike
Selamlar,
Çok üzgünüm, söyleyecek çok şey var. Milli olmayan bir gündemle seçim kazanmaya çalışıyoruz 20 yıldır. Şunu kabul etmek lazım. Bu ülke onların ülkesi. Biz muhalefetten devam :d Ayrıca genç yaşıma rağmen “tuzum kuzu” 24 yaşında, uluslarası güzel bir firmanın remote tasarımcısıyım. Maaşım döviz. Nebuch’un da dediği gibi “Yıkılışı seyredecek kadar güzel bir tepe bulacağım.”
Kolaylıklar diliyorum.
Blackbird
LikeLike