Bölüm 10: Aseksüellik, Girişimcilik

Dünya Nereye Gidiyor’u telefondan dinlemek ve abone olmak için: Apple iOS, Android

Zor olanı başardık ve 10 bölümü geride bıraktık. Bu zamana kadar bizi dinleyen herkese eyvallah, sizin katkılarınızla 100’ü de görürüz.

Dünya Nereye Gidiyor’un 10. bölümünde sizden gelen konuları tartıştık. İlk konumuz tarih boyunca var olan ancak son yıllarda giderek görünür hale gelen bir cinsel yönelim, veya eksikliği: Aseksüellik. Aseksüelliğin türleri ve hangisinin en zor olduğu, toplumun aseksüelliğe tepkisi ve herkesin aseksüel olduğu bir dünyada olacak değişiklikler. Hepsi 10. bölümümüzde. Her 100 kişiden 1’i aseksüel olduğuna göre bu podcast’in dinleyici kitlesinde de en azından birkaç kişi aseksüel olmalı. Bu konudaki deneyimlerinizi gerçekten merak ediyoruz ve sesli mesaj veya yorum olarak bekliyoruz.

İkinci konumuz son zamanların en moda kelimelerinden biri: Girişimcilik. Olağan şüphelilerde Verbal Kint’in dediği gibi, “Şeytanın en iyi hilesi, sizi var olmadığına ikna etmesidir.” Kapitalizmin en büyük hilesi de girişimcilik aracılığıyla sizi hayallerinizi gerçekleştirebileceğinize, fırsat eşitliği içinde yaşadığınıza ikna etmesidir. Böylece bir yandan Elon Musk, Mark Zuckerberg, Steve Jobs gibilere özenerek hayal kurarken, diğer yandan onlar gibi olamadığınız için kendinizi suçlarsınız. Bölümde daha komik şeylerden de bahsediyoruz. Dinleyin, başarılı ve başarısız girişimcilik hikayelerinizi bizimle paylaşın.

7 thoughts on “Bölüm 10: Aseksüellik, Girişimcilik”

  1. Hahaha o girişe kalp, çok çok güzeldi, ohh neşe doldum.
    Girişimcilik konusunda ise ne güzel gömdünüz, aşırı katılıyorum. Tasvirlerinizden aklıma ortak çalışma alanlarındaki tripler geldi, kusacaktım az kalsın. Bir de Hakan çocuğumuz gibi olmuş artık, gelişimi gözümüzü dolduruyor. Çok çok güzel bölümdü. Haydi haftaya Salı olsun.

    Like

  2. Hakan’ın konusu çok keyifli, aleksin konusu da bir o kadar sıkıcıydı, sonuna kadar zor geldim. Aşağı yukarı ne düşünebileceğinizi tahmin ediyoruz artık belli konularda, biraz edgy şeyler deneyin. Seksizm dışında başka tür ofansif şakalar yapın, görüşler belirtin. Dinleyici sıcak konular istiyor çatışma istiyor sinir olmak nefret duymak istiyor. Kreatiflik lütfen

    Like

  3. Aleks o giriş beni aşırı rahatsız etti. Burada beğendiğini söyleyen olmuş da açar açmaz gerildim o uzatmalı sese 😦
    Hakan yine çok boş yaptı geçiyorum onu.
    Biraz sıkıcılaşmaya başladı sanki yayın. Her hafta biraz daha erteliyorum dinlemeyi. Kaostan beslenelim demiyorum da belki biraz daha içerik doldurulabilir. Belli ki Aleks okuyup eden bir tip o yüzden düzgün argümantasyon kuruyor da Hakan tam içgüdüsel davranan bir ergen gibi yaklaşıyor. Ona sıra geldiğinde pff acaba şimdi ne saçmalayacak diyorum hep. Adam psikolojik problemlerin üstesinden gelmek için bastırmayı savunuyor akskdl bu nasıl bir argüman üstad 😦 sanki yayını trollemeye gelmiş.
    Eril ya da dişil gibi konuklarla yapılsa çok çok daha dinlenebilir olacak yayın.
    Bir de ben çok şahsi olmayacaksa mesleklerinizi merak ediyorum. En azından hangi sektörlerde çalıştığınızı söylerseniz iyi olur^.^
    Sevgiler

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: