Dünya Nereye Gidiyor’u telefondan dinlemek ve abone olmak için:
Apple iOS, Android
OYLAMA
Bu bölümümüzün ilk kısmında kısaltmaların kurumsallık ve otoriterlikle ilişkisini örneklerle tartıştıktan sonra iyi bir hayat yaşamaktan umudu kalmamış insanlar olarak en azından para harcayarak zengin hissetmenin güzelliğini konuştuk. İyi dinlemeler.
Hakancığım sana “Defence Of The Ancients” nedir desem anlamayacaksın ama kısaltması olan DOTA nedir desem , “hero larını programa salça ettiğim oyun” diye çatır çatır gömebiliyorsun.
Seni sevdiğimden birkaç kısaltma daha öğreteyim ki ilerde rahatça gömçürebil ortamlarda.
TESO: The elder scrolls online
CS GO: Counter Strike Go
WOW : World of warcraft
DTOS2: Divinity the original sins2
LikeLike
Aleks’e bir sorum var: Canim okulumun kitap alayim diye verdigi bursu ickiye yatirirken vicdanimi nasil rahatlatabilirim?
LikeLike
Geçen hafta yazdığım yorumu referans göstererek: bir şeyleri kısaltmadan yazan kaç kişi kaldığımızı sormak istiyorum.
Para harcamaksa tabii ki dünyayı iyiye götürüyor!
LikeLike
Hakan seni dinlerken bazen refleks olarak sesini Shazam’da dinletip bulmak istiyorum.
LikeLike
Geçen birinin pumpkin spice latteyi PSL diye kısalttığını gördüm neyin kısaltması olduğunu çok zor anladım. Bu kadar kısaltılması gereken bir şey mi kurum adı mı ne? Bence böyle gereksiz kısaltmalar dünyayı kötüye götürüyor.
LikeLike