Dünya Nereye Gidiyor’u telefondan dinlemek ve abone olmak için:
Apple iOS, Android
OYLAMA
Bilginin merkezden uzaklaşması, internet haberciliğinde kalitesizlik, körüklenen histeri, öfke olimpiyatları, listeleşme kültürü, insanların inanmak istediği haberler, medyanın saygınlığı ve çok daha fazlası yepyeni bölümümüzde!
Bilginin merkezden uzaklaşması yanında tam merkezinden verilmesini de içeriyor, Gezi bunun en büyük örneğiydi. İnternet haberciliğinde kalitesizliğin nedeni biraz da türkçe internetin kendisinde saklı bence. Yine de bu iğrenç tabloya alternatifler türüyor mesela limon haber var twitterda yarım verilen haberi özet cümle ile rt ediyor “küresel ısınma o rahatsızlığa sebep oluyormuş” diyor başlıkta, “kısırlık” diyip rt ediyorlar 😀 veya 140 journos whatsapp bültenine ücretsiz kaydolursanız günlük haber özetleri geliyor başlıklar halinde. Veya başlı başına kendi içerikleri kaliteli habercilik. İnternet de onu kullanan insanların yansıması sonuçta(talep ve iş ahlakı dahil) demek ki biz de çoğunlukla böyleymişiz diyorum. interneti doğasına uygun şekilde yani diğer bir yandan global de kullanmazsak bu sorunlar devam eder.
LikeLike
İnternet kültürü daha az tahakkümün olması bakımından ciddi oranda özgürlük içeren ve tam da bu sebeple yüksek potansiyel barındıran bir alan fakat gel gelelim özgür olmak kimileri için kişilik haklarını göz ardı ederek “ben özgürüm, internet de özgür bir ortam. Dur ben şuna iyi bir küfür edeyim.” gibi düşünceler barındırmanın tam karşılığı olarak algılanabiliyor. Bunun yanında internet, kontrol mekanizmalarının az hissedildiği ve bu sebeple niteliksiz bir kaosun çok hızlı alevlenebildiği bir ortam. Bu kaosun oluşturucusunun ise internetin kendisi değil, kullanıcısı olduğunu ele aldığımızda, cevapları iki farklı senaryoya çıkabilecek iki farklı soruyla karşılaşıyorum:
1 tam da bu günlerde olduğu gibi kullanıcı niteliği her açıdan çesitli olan kullanıcı profili ile daha kısıtlı bir internetin ne gibi sonuçları olabilir?
2 tam da bu günde olduğu gibi özgür olan internet ortamının yalnızca nitelikli bir kullanıcı profili tarafından nitelikli içeriklerle doldurulduğu durumda ne gibi sonuçlarla karşılaşabilirdik.
Malesef hiçbir şey yalnızca iyi ya da yalnızca kötü sonuçlarla karşımıza çıkmıyor.
Bu arada;
Baklavayı yedim, şahitlerim var
LikeLike
Anlattığınız rezil siteleri haber takibi için kullanan tayfa bence internetle akıllı telefon aldığı için tanışan tayfanın bok yemesi 140journos yada teyit.org gibi sitelerin varlığının farkında bile olmayan insanları pop dinleyicileri gibi kabullenip göz ardı ederek internetin kirli arka sokaklarında takılmak zorundayız. Facebook patlamadan hemen önce internetin en tatlı zamanlarıydı ama artık herşey için çok geç bu rezaletle varolmak zorundayız
LikeLike
Ya iki dakikada maç hangi kanalda saat kaçta başlıyor bakayım diyorum girdiğim haber sitesinde 3 paragraf boyunca her cümle “Maç kaçta? Şifresiz mi?” vs. diye gidiyor. Bre bit yavruları aynı soruyu ben size sormaya geldim niye değerli zamanımı boşuna harcıyorsunuz da adam gibi aradığım sorunun cevabını vermiyorsunuz değil mi??!!
Bu arada Powerapp Podfest görüntülü bir organizasyon mu? Sonunda o nur yüzlerinizi görebilecek miyiz eheheheheh
LikeLike
Podcast festivalinde sizi görebilecek miyiz?
LikeLike
Yaa arkadaşlar, İstanbul’da olup, Podcast festivaline katılıp, bu mesajımı dinleyenlerden bir ricam olacak; lütfen Alex ve Hakan kardeşlerimizin fotoğraflarını çekip twitter’da dunya nereye gidiyor’u tag’leyerek paylaşabilir mi lütfen. Biz de görelim kimlerle muhattabız 🙂 Yolda yanımızdan geçseler tanımayız şu an.
LikeLike