Bölüm 114: Reality Showlar


Haftalık bölümlere ilave içeriklere ulaşabilmek ve bizi desteklemek isteyenler için: Patreon

Dünya Nereye Gidiyor’u telefondan dinlemek ve abone olmak için:
Apple iOSAndroidSpotify

OYLAMA

Reality show’larda insan elementi ve toplumsal normlar, cast kullanımı ve kurgu olamayacak olaylar, BBG karakterleri şu an ne yapıyor, sömürü ve gerçeğe fazla yaklaşmak, reality show’ların gerçek hayata yansıması ve çok daha fazlası bu bölümümüzde.

12 thoughts on “Bölüm 114: Reality Showlar”

  1. Dng’yi yeni keşfettim. İlk bölümden itibaren hepsini dinleyerek bügüne yaklaşıyorum. Gúncel konuyu bilmedigim icin oylayamiyorum. Ama çok az kaldi… Hakan, gudubetlikten minnosluga kosmussun. Alex, ben senin beni sevebilme ihtimalini sevdim.

    Like

  2. Bu programları izlediğim için yemediğim linç kalmamıştı. İyi ki varsınız ya 🙂 . Bu arada acundan falan bahsedildi ama bi de bu tarz programların artık ikonlaştırdığı isimler var. Mesela Mehmet Ali Erbil… Bu adam zevzekliğiyle iş yapan biri mi yoksa tv eğlence dünyasının saygın, duayen ismi mi bi türlü secemiyorum 🙂 İnsanların pantolonlarını falan indirip deli gibi eğlenen bi adam nasıl bu kadar önemli bi adam olabilir? 🙂 Diğer yandan da Yalçın Çakır gibiler var. Bu programların hepsi kara komedi ve eğlenceli kesinlikle dünyayı iyiye götürüyolar

    Like

  3. Aklıma çok güzel düşünülmüş bir yorum gelmişti, kapıdan içeri Barış Manço girince unuttum 😦

    Like

  4. Ben apolitiklik bir insan olmama rağmen geç saatlerde yayınlanan siyasi programları, eskiden çok seviyordum. Onlarda da reality showlardaki gibi baya güzel çatışmalar, kavgalar oluyordu. O prof ların tartışmaları beynimi öyle tatlı uyuşturuyordu ki onun rehavetiyle uykuya dalmak çok güzel oluyordu. Bide Yemekteyiz ve Ütopya ülkemizin güzide reality showları onları da anmadan geçtiniz teessüf ediyorum.

    Like

  5. Reality showlar insanın içinde bulunan “rezalet açlığı” güdüsünü doyurduğu için dünyayı iyiye götürüyor. Reality showlar olmasa insanlar gerçek hayatta bu güdüyü doyurmadığı için dünya daha kötü bir yer olurdu. Kişi reality showlardaki karakterleri kendisiyle özdeşleştirdiği için de bu kadar çok izleniyor sanırım. Hakandan evrimsel psikoloji açısından bu konuya yaklaşmasını tüm bölüm boyunca bekledim.

    İstanbul’a misafirliğe gittiğimde arkadaşım beni Beşiktaşta bir kafeye götürdü. Orada masterchef Murat’ı görmüştük. Gidip fotoğraf çekildik adam bize arkadan iki kulak yapmıştı. Tabi sonrasında kendisinin yaptığı akıl almaz hareketlerden sonra fotoğrafı silmeme rağmen arkadaşlar arasında uzun bir süre dalga konusu oldum.

    Like

  6. Hakan’ın porno film irfanı ve uslanmaz bir uzun banyocu olduğu bilgilerini uçuca ekleyince gözümde lisedeyken nasıl evde kendi imkanlarımızla pocket pussy yaparız konulu seminer veren arkadaşlar canlandı. lise hayatınızda Hakan’a dair böyle anılar var mı Aleks?

    Like

  7. Bir de Akademi Türkiye vardı. O diğerlerine göre bi tık daha sansasyon oranı düşük ve daha nitelikli bir programdı sanki. Ayrıca oradan çıkanlardan bazıları da diğerleri gibi hemen silinip gitmediler. Barış Akarsu mesela, hala bir çoklarının, en azından benim gönlüm de yer etmiş,unutulmayan bir insandır. Eray-Melih versusuna gelince, o zamanlar ergenliğe yeni adım atmış bir genç olarak ve Eray taraftarlığımdan ötürü çocukluk arkadaşımla tartışıp bir yıl küs kalmıştık. Bize böyle gubidik olaylar da yaşattılar adiler 😀

    Like

  8. Yorum yazsam mı yazmasam mı kararsızdım. Ama Alex’in ” bomboş programlar izliyorsunuz hiçbir şey katmıyor size falan gibi aptal aptal argümanlar” demesine inat kesinlikle bu programların vasat ötesi, rezalet ve b*ktan olduğunu söyleme gereği duydum. Ek olarakta Alex yavşaksın Hakan adamsın.

    Like

  9. Bana kalırsa Reality showlar bir bakımdan toplumumuzun bilinçaltını yansıtıyor. Özellikle bu programların olmazsa olmazı kavga faktörünü göz önünde bulundurduğumda bunu daha rahat öngörebiliyorum. Diğer ülkelerin Reality showlarının da aynı parametrelere sahip olmasına rağmen bizdeki kaosa olan açlık daha fazla bana göre.

    Dünya nereye gidiyor formatı yerine belki her hafta savunduğunuz konuyu Barlas ve Kongar tadında tartışsanız muhtemelen dinlenmeniz ikiye katlanmış, patreonda bin kişiyi de geçmiş olurdunuz.

    Bu arada söylemeden edemeyeceğim Hakan kongar rolüne cuk otururdu bence

    Like

  10. merhabalar, 100 bölüm dinledikten sonra görüntülü bölümü merak ettigim icin patreondan 5 doları hic düsünmeden caktım ve hayatımda en pisman oldugum harcamamdı muhtemelen… yanlıs anlamayın ikiniz de cirkin degilsiniz hatta kimi ortamlarda yakısıklı bile denebilecek insanlarsınız.
    ama hic bekledigim gibi degildiniz djjesjf
    özellikle hakan top sakallı ukala birisi gibi geliyordu hep ama topsakalı tutturamamısım 😦
    Ayrıca görüntülü bölümleri arttırırsanız 5 dolar cakarım ben aylık sıkıntı yok, sesinize sağlık

    Like

Leave a comment