Bölüm 137: Koronavirüs, Kobe, Deprem


Haftalık bölümlere ilave içeriklere ulaşabilmek ve bizi desteklemek isteyenler için: Patreon

Dünya Nereye Gidiyor’u telefondan dinlemek ve abone olmak için:
Apple iOSAndroidSpotify

Çinlilerin yemek alışkanlıkları ve veganlar, komplo teorileri, korona şaka salgını, zenginlerin helikopter aşkı, Kobe’nin ölümüne sosyal medyanın tepkisi, siyaset konuşmanın zamanı, Dyson Lin ve çok daha fazlası bu bölümümüzde.

12 thoughts on “Bölüm 137: Koronavirüs, Kobe, Deprem”

  1. Koronavirus öldürüyor ama bu seneki sıradan grip virusu de süründürüyor. Her iki durumda da Aleks’i karanlık günler bekliyor gibi. Koronadan sağ çıkıp depremde enkaz altında kalıp ölmek de olası tabi. Çünkü Dyson Lin’e bakarsak, Istanbul is in danger!
    99 depremini tam merkez üssünde yaşamış biri olarak, beni depremde enkaz altında kalıp ölmekten ziyade, o kaotik ortamda hayatta kalmaya çalışma mücadelesi daha çok korkutuyor.
    Sonra düşününce, bi boşvermişlik çöküyor üstüme, çok da şeyetmemek lazım belki de, diyorum.
    Kobe gibi helikopter kazasında olmasa da hepimiz bi şekilde ölücez nihayetinde.

    Like

  2. Kendisine hiç sempati duymamış biri olarak bunları yazıyorum.Kobe çok sık helikopter kullanmayı vücudunu hazır tutmak ve ailesiyle daha çok vakit geçirmek için tercih ettiğini söylemişti.Onun gibi bir manyaktan beklenecek hareketler.Eşiyle de asla birlikte helikoptere binmeyeceklerine dair anlaşmaları varmış.Bunların kaynaklarını aşağıya bırakacağım.Gecenin üçünde kalkıp maçını izledikleri,çocukken şut atarken hareketlerini taklit eden kişiler için büyük tepkiler vermeleri oldukça doğal.Hele de böyle beklenmedik bir anda bunun gerçekleşmesinden sonra.Son olarak bu yorumu esas yazma sebebim olan tecavüz davasına değinmek istiyorum.Ben de sizin gibi suçlu olduğunu düşünüyorum ve bunun hiçbir affedilebilir yanı yok.Kafamı kurcalayan konu WNBA(Amerikan Kadın Basketbol Ligi) oyuncuları bile kendisini inanılmaz derecede seviyor.Çalışma etiği,hırsı ve insanlarla kurduğu iletişimi bambaşka boyutta olan birisi.Etrafımızda olsa tiksineceğimiz, hatta korkabileceğimiz birini yaptığı şeyi başka bir seviyeye çıkarmasından ötürü nasıl sevebiliyor ya da saygı duyabiliyoruz ? Biri ötekini neden tamamen unutturmuyor ya da bizi arada bırakıyor ? Mesela Haluk Levent böyle bir suç işlese yardım ettiği biri ondan tamamen nefret eder mi yoksa içindeki çatışmalarla yaşamaya devam mı eder ?

    https://www.gq.com/story/kobe-bryant-gq-in-it-to-win-it-2010

    Like

  3. Birincisi Aleksin en sevdiğim yanı sıkı bir TİVİTIR SLAVE olması.senciyiz seni.bütün gündemi ne güzel toplamışsınız.Korona virüsü İstanbula gelse ve tam iş çıkışı metrobüse binen birinden geçse İstanbul saatler içinde yok olur gibime geliyor.Kobe için de tivitırda mesleki deformasyona uğradığından arabaya binemez olmuş ondan helikopter kulllanıyordu diyen var bunun sazan.avi olma ihtimali yüzde kaç?Bir de tivitırda bir adam vardı yıllar öncesinden onun tam bu şekilde öleceğini anlatan bir karikatür gibi bişe yapmış ya da tivit atmış mı ne buna ne diyorsunuz?

    Like

  4. Başka bir gerçeklikte, Hakan’ın koronaya yakalandığını ama fark etmediğini, sonrada bağışıklığı güçsüz Aleks’e bulaştırdığını ve Aleks’in öldüğünü; bu yüzden sonraki bölümün kaydedilmediğini düşündüm, bir kaç küçük saniye boyunca. 137 bölüm DNG dinleyen herkes bilir ki Aleks’e bir şey olursa Hakan asla bu podcasti devam ettirmez. Tam tersi konusunda yorum yapmak istemiyorum , zaten herkes cevabı biliyordur. Aleks, içmen gereken bütün Corona’ları iç ve iyileş, bu podcast sensiz olamaz. Son olarak istediğiniz gibi düğmeye bastım ve apple podcastlerden 5 yıldızı verdim.

    Like

  5. Biraz alakasız ama helikoptere binemesem de yamaç paraşütüne binmiştim ve pilotla birlikte 2000metreden atladık. Daha ucuz ve daha güvensiz. Hakan gibi bir pasif agresifin mutlaka yapması lazım bence. Hayatında bir kırılma noktası olacaktır muhtemelen.

    Like

  6. Haarp falan bilmem de güneş sisteminin galaksimiz etrafında saniyede 220km hızla dolanıyor. Dünya’nın bu yolculuk esnasında içinden geçtiği bölgelerden etkilenme ihtimali kadim toplumlardan beridir taraftar bulan bir teori. Ölümlere verdiğimiz tepkilerin inanç dünyamıza ayna tuttuğunu düşünüyorum. İnanç dünyası dendiğinde aklına sadece dinleri getirebilen toplumlarda ateizmin tavan yapması ve beraberinde evrende yalnız ve amaçsız bir et parçası olma düşüncesi umutsuzluğu tetikliyor. Bu psikolojide bulunan insanlarda değer verdiği kişi ve kavramlara daha sıkı bağlanma eğilimine rastlama olasılığımız, tüm varlıkların bir sebeple birbirlerine bağlı olduğu fikrini benimseyenlere göre fazla olması da bana göre kaçınılmaz bir durum.

    Like

  7. Bu bolumu 2 defa dinledim ama anlamadim. Aleks sen korona virusu mu kaptin? Yoksa sen de korona virusu espirisi mi yapiyorsun ? Espiri degilse seni neden haberlerde gormuyoruz? Bu podcast’i yaptigin icin anonim olmak istedigin icin mi seni haberlerde gormuyoruz. Kafam karisti.

    Like

  8. Yahu arkadaşlar soundcloud istatistik yayınlamıyor, size kazanç sağlamıyor, üstüne bir de para veriyorsunuz. Apple ve Spotify dışında neden başka bir mecradan yayınlıyorsunuz podcasti? Şöyle apple deki ve spotify deki sıralamanıza bakıyorum çok daha düşük profilli programlar sizi geride bırakmış. Bunu düşünemediğinize inanamıyorum. Yoo… bir saniye Aleks in aklına gelmiştir ama sırf erindiğinden bu podcast sponsor bulamaz ve bitap hale geldi. Hakan gözünü aç!

    Like

  9. Hakan senden pek beklemezdim iki apayrı olumsuz olayı kıyaslamanı. (Kobe’nin ölümü ve Elazığ depremi) Birine iki birim üzüldüm birine üç felan.. Hatta ve hatta Aleks bunu yaparsa “yapmaa Aleks yapmaa ne yapıyorsun Allah aşkına.. “diye çıkışmanı bile beklerdim. Biraz Aleks’i harcadım gibi oldu ama mesajım Hakan’a… Seviyoruz sizi. Ama ben makul bir kıyas yapayım yeri gelmişken. Daha eski bölümlerde konuları tartışırken argümanlar daha sağlamdı sanki ve hiç sıkıcı değildi sevgili Aleks

    Like

  10. Hakan’a yatırım tavsiyesi: Altcoin yerine maske stoklaması. Türkiye’ye yayılırsa yüksek fiyattan satabilir.

    Like

Leave a comment