Bölüm 180: Doktora Gitmek

Haftalık bölümleri canlı ve görüntülü izlemek, ilave içeriklere ulaşabilmek ve bizi desteklemek isteyenler için: Patreon

Dünya Nereye Gidiyor’u telefondan dinlemek ve abone olmak için:
Apple iOSAndroidSpotify

OYLAMA

Doktora gitmeyi neden sevmiyoruz, her şey için doktora gitmek, doktordan hayal kırıklığıyla ayrılmak, hastane ortamı, doktor tavrı, alaylı doktorlar ve sıfırıncı basamak, doktor seçmek, sigortaya geçirmek ve çok daha fazlası bu bölümümüzde.

6 thoughts on “Bölüm 180: Doktora Gitmek”

  1. Selamlar ! Bunu bu podcastte söylemek istemezdim ama tıp okuyan biri olarak doktora gitmek dünyayı iyiye götürmeli yoksa işsiz kalırım. Dişil hanım gerçekten aradığım hasta tipi, kendisinin 7/24 yanında olabilirim (tasma abi kızma) doktorları bu kadar seven tek insan olabilir. Hastane ortamı, acil kapısı gibi yerler cidden kötü gibi duruyor ben de gitmek istemeyebilirim ama bu sistemle alakalı biraz, sen doktorla görüştüğünde her şey iyidir ama doktorun odasına gidene kadar geçtiğin yol cidden fena olabiliyor seni anlıyorum Aleks. Bize de insanların neden doktor tercih etmediği öğretiliyor ama sizden daha spesifik şeyler öğrendim şimdi. Benimle muhabbetin dibine vurursunuz artık eminim. Doktorluğun saygınlığı artık çok da olan bir şey değil bana göre özellikle yeni nesilde. Kendimden örnek vereyim, bu bir okul bunu okuyup mezun oluyosun diğer herkes gibi. Bunun saygın olduğu kurtardığın hayatla veya insanlara yardımla oluyor ama işim bu yani para kazanıyorum bundan ek olarak tıp okumak gerçekten zor bu yüzden insanların her yerde ben doktorum ben tıp okuyorum deme sebebini anlıyorum. Özellikle doktorların üstten baktığı algısı çok yaygın, yine söylüyorum ki yeni nesilde bunun azaldığını düşünüyorum. 10 Yıl sonra ölmezsem hepinizi bi check-up’a bekliyorum sözüm olsun. Hakanı da taburcu ettikten ve doktor hasta ilişkimiz kalmadığında istediği kadar öpebilirim.

    Like

  2. Merhaba sevgili Aleks ve Hakan.

    Doktora gitmeden önce semptomlarımı internetten araştırırım. Olası hastalıklara bakarım ancak tıp eğitimiyle uzaktan yakından alakası olmayan bir insan olarak olarak son sözü her zaman doktora bırakırım.

    İnternet araştırmasını sadece doktora semptomlarımı daha iyi anlatabilmek, doktorun dikkatini çekebilmek için kullanırım. Çünkü çoğu zaman doktorlar hastayı yarım kulakla, işinden bıkmış halde dinliyor.

    Like

  3. Selamlar.. Ben 5.sınıf öğrencisiyim. Bize fakültede devamlı hastaya dokunarak ve onu dinleyerek yüzde 90 tanı koyabilecegimiz anlatılıyor ki gerçekten de hastayı dinlemezsen ve güzel muayene etmezsen gerisi biraz okyanusa olta atıp nemoyu yakalamayı beklemek gibi oluyor. İşte “Şu doktorlar da…”şeklinde başlayan cümlelere haklı olarak konu olan doktorlar bu önerilere uymayanlar oluyor. Ben şahsen doktora gittiğimde çok uzun konuştuğumu veya muayene edildiğimi hiç hatırlamıyorum. Tabi üzücü bir durum ama bunlardan kendi adıma ders alıyorum özellikle TUS çalışmaktan feragat edip muayene ve öykü üzerine okuyorum. Sizlere layık olmaya ve barzolardan dayak yememeye çalışacağım 😀 Bu süreçlerde de yanımda olan güzel muhabbetiniz için de size çok teşekkür ederim. 👻

    Like

  4. İlk olarak bir sitemle başlıycam. Aleks o kadar yanlış tonlayarak okuyorsun ki, bu yorum benim mi diye kontrol etmem gerekiyor yapabilsem örnek ses kaydı atıcam. Bence doktora gitmek dünyayı kötüye götürüyor. Bir kere nasıl davranırsanız davranın asla mutlu değiller. Ben çok güler yüzlü bir insanım girince pozitiflik saçıyorum ama yok sanırsın hasta olan sıkıntılı olan o. Bi ıkınmalar bi haller özel devlet fark etmez “hmm sen doktor değilsin bi boka yaramıyorsun bi de vaktimi çalıyorsun” der gibi bakıyor. 5 yıldır grip bile olmadım yemin ederim doktor görmemek için bünyem hasta olmayı reddediyor. Ne yazık ki 1-2 hafta içerisinde boynumda çıkan kisti aldırıcam ve doktorum yine tripli bir adam umarım anesteziden uyanırken bol bol küfür ederim :))))

    Like

  5. Selam, bir tıp öğrencisi olarak şunu eklemek boynumun borcu. Her sene düzenli olarak hastaya nasıl yaklaşılması gerek, kötü haber nasıl verilir vb konulu dersler alıyoruz. Ha bunu hekim nasıl uygular bu onun insiyatifinde. Geçmişte bu eğitimler veriliyor muydu bilmiyorum fakat şu anki eğitim sisteminde bu konuları kapsıyor. Bu arada bence doktorların bir noktada hastaya üstünlük kurması gerekiyor ki hasta tedaviyi ciddiye alsın, aşağılık kompleksine lüzum yok yani.

    Like

  6. Kötüye götürüyor. Tamda bu hafta inanılmaz ağrılar çekerek doktora gittim. Tüm şikayetlerimi anlattım anlattım, böyle bir hastalık yok seni psikatriste yönlendiririm, ilaç almalısın yorumu ile karşılaştım. Canlar sıkıldı. Oysa net araştırmalarında ne hastalıklar bulmuştum kendime. Yine deli çıktım.
    Günde kaç sigara içiyorsun, ne her gün bir bira mı sorularını her doktor mutlaka soruyor.
    Ama herşey bir yana en çok o hastane kokusu dünyayı kötüye götürüyor.

    Like

Leave a comment