Bölüm 186: Kıyafet Alışverişi

Haftalık bölümleri canlı ve görüntülü izlemek, ilave içeriklere ulaşabilmek ve bizi desteklemek isteyenler için: Patreon

Dünya Nereye Gidiyor’u telefondan dinlemek ve abone olmak için:
Apple iOSAndroidSpotify

OYLAMA

Pandemide bayramlık, alışverişe mental hazırlık, LC Waikiki, satış görevlileri, deneme kabinleri, tüm kıyafetlerin ikinci olması, iade cehennemi, online alışverişte her şeyin güzel gözükmesi, az kıyafetle mutlu olmak ve daha fazlası bu bölümümüzde.

6 thoughts on “Bölüm 186: Kıyafet Alışverişi”

  1. Sizi bu konuya bir de farklı bir açıdan baktırmak istiyorum. Geçen hafta izmire aniden yaz geldi ve kot şortlar meydana çıktı. Bir de ne göreyim şortlara popom sığmıyor, popom sığsa belimi sıkıyor. Tartıldım ve evet acı son 1 yılda tam 5 kilo almışım. Zaten bir karış boyum var 5 kilo demek 36dan 38e ani atlayış demek. Şimdi gidip deneme kabininde deneyerek almalıyım ve o kış boyu görmek zorunda olmadığın selülitlerin, dört taraftaki aynalarla beraber florasan ışıklarıyla dansını izlemeliyim. Ağlıyorum.
    Biraz da güzel şeylerden bahsedelim. Hakanın ses tonunun zaten seksi bir tınısı var. Bir de yıllar içinde aleksin betimlemeleri eklenince kafamda çok seksi bir adam yarattım. Bu hülyayı bozmamak için görüntülü hiçbir şeyinize bakmıyorum ve diyorum ki hakancım sen istediğini giy sana beyaz atlet bile yakışır ulan.

    Like

  2. Cidden Aleks şu anne konusunu açmasaydı üzülürdüm. O bence her çocuğun travmasıdır, anneyle alışveriş merkezine falan gidince kaç saat sürüyordu hatırlamıyorum ama bana bir ömür gibi gelen kıyafet alışverişleri. Bu olay beni cidden soğuttu ”kıyafet” alışverişlerinden ama büyüyüp kendi görünüşüme dikkat etmeye başlayınca bu olay tersine döndü (yine de kıyafet alıyosam elimden geldiğince hızlı oluyorum nasıl işlediyse kafama) kıyafet almayı sever oldum. İnternetten almaya gelirsek, ben güvenmiyorum pek ama şu anda da başka çaremiz yok yani, olmuyosa iadeyle uğraşmam bir de Aleks haklı. Güzel bölümdü ağzınıza sağlık. Seviliyosunuz ❤

    Like

  3. Aleks bu para nereden deyince merak edip baktım. Greta geçen sene 1.15 milyon dolar ödül parası kazanmış. Hepsini de yardım derneklerine bağışlıyormuş.

    Dinleyenlerden rica ediyorum Greta’nın Trump’ı gördüğünde attığı öfkeli bakışlara googledan bir baksınlar. Aynı bakışları tv’de ismi lazım olmayan bir kişiyi gördüğümde atıyorum ben de. Z kuşağındaki en sevdigim insan olabilir Greta. Saf öfke. Manevi kardeşim benim.

    Like

  4. Öncelikle tüm DNG ailesinin şeker festivalini kutluyorum. Bölümü dinlerken kendimi bir daire içerisinde oturup grup terapisi alanlar gibi hissettim. Yalnız olmadığımı bilmek bana güç verdi. Evet, ben bir kıyafet alışverişi mağduruyum. Bu biraz da hayatta hangi konu olursa olsun, her kararımı optimize etmeye çalışan bir manyak olmamdan kaynaklanıyor. Bu ızdıraplı alışveriş sürecinin her seferinde, klimalı ortamlarda olsam bile terlemeyi başarıyorum. Bu yüzden, bu bölümü dinlerken de olduğu gibi üzerimde Aleks’in bahsettiği Zuckerberg stili basic tshirt ve kot ikilisi var. Uzun yıllar sonucunda, belli başlı birkaç marka üzerinde karar kıldım ve artık internetten kalıplarını bildiğim aynı kıyafetlerin farklı renklerini sipariş veriyorum. Bu arada, Hakan’ın bahsettiği sorularla zevkini tahmin edip eve kıyafet gönderme işini $20 stilist ücretiyle StitchFix yapıyor burada. Stilistler sizin için seçtiği birkaç parça kıyafeti gönderiyor ve beğenmediklerinizi geri gönderiyorsunuz. Memlekette insanlara yapay zekayla fal bakıyoruz deyip Faladdin adıyla köşeyi dönenler var. Henüz böyle bir şey çıkmadıysa, yapay zekayla süsleyip yerli ve milli stilist işine girelim sevgili Aleks ve Hakan. 🙂

    Like

  5. Biz bu online alışverişin köpeğiyiz. Asla avm gezmek yok, kabinler yok. Etrafında deli gibi dolaşan çalışanlar yok. Bu mağazada kalmadı sorunu yok. Evde çalışırken evet iade zor ama işyerindeyken zaten hergün kargo geliyordu. İade sıfır sorundu. Bi de işin şu yönü var. 30 tlye kıyafet alıyorum trendyoldan.baya güzel tişörtler. Bu şeker festivalinde de trendyolculuk kazanacak.

    Like

  6. Kadınların daha fazla giyisiye dikkat etmesi çok basit aslında. Kadınlar sosyal konularda daha (kültürden bağımsız) yetenekli oldukları için kabileye nasıl görüneceklerine daha fazla dikkat ediyorlar.

    Like

Leave a comment