Bölüm 208: Uzun Yolculuk

Haftalık bölümleri canlı ve görüntülü izlemek, ilave içeriklere ulaşabilmek ve bizi desteklemek isteyenler için: Patreon

Dünya Nereye Gidiyor’u telefondan dinlemek ve abone olmak için:
Apple iOSAndroidSpotify

OYLAMA

Yolcu ya da sürücü olmak, kopilotluk müessesesi, roadtrip eğlencelidir algısı, şehirler arası otobüste uyku kokusu, muavin ve ikram, şişen ayaklar, uzun yolculukta en kötü araç, cruise imajı, tren keyfi ve çok daha fazlası bu bölümümüzde.

8 thoughts on “Bölüm 208: Uzun Yolculuk”

  1. Selamlar Alex ve Hakan. Öncelikle uzun yolculuklar arasında açık ara en kötü otobüs yolculuklarının olduğunu düşünüyorum. 3-4 senedir hiç kullanmasam da anılarımdaki ağlayan çocuklar, sürekli telefonla konuşan insanlar, otogarların leşliği, koltukların arkasındaki hiç çalışmayan ekranlar benim için en kötülerde 1. sıraya taşımakta. En iyi olana ise uçak demek istiyorum. Bu kadar hızlı bir araçla uzun yolculuk yapılıyorsa yurtdışına gidildiğini varsayıyorum. Bu durumun heyecanı ile ve içinde düzgün filmler olan ekranlardan 2-3 film izleyerek keyifli bir şekilde geçebilir.

    Like

  2. Merhaba Hakan ve Aleks. Uzun yolculuklardan en ama en sevdiğim araba yolculuğu ama onda da önemli kriterler var: müzik seçimi, konuşulacak mı susulacak mı ya da ne zaman konuşulacak, molalar ve yemeğin nerde yeneceği gibi bir dizi konu başlığı var. Yaa ne olacak bi şekilde halledilir dediğinizi duyar gibiyim ama yolculuk yapanlardan biri bu detaylara aşırı takabilen biriyse diğerlerinin vay haline ki ne vay. Nerden mi biliyorum? O aşırı takanlardan biriyim ve benle seyahat edenlere sabır diliyorum. Sonu neden böyle bitti???

    Like

  3. Sanırım yaşınızdan ötürü en önemli, en kötü uzun yolculuklu tatil deneyimini unutmuşsunuz. Evet bu doğru aileyle olan yolculuk. Kavga çıkmamasına immmkan yok. İlk önce yoldan sıkılan ebeveynler çocuğu darlamaya başlarlar. Ne zaman mezun olcan, bu kadar para ne için dökülüyor vb şeylerle geçen saatten sonra sıra birbirlerine gelir. Bu sefer anneyle baba başlar tartışmaya allahımm zibilyon saat durup durup devam. Sonra onlar hiçbir şey olmamış gibi sevgi kelebeği gezer, çocuk kafasının sikildiğiyle kalır. Bakın yine daraldım son 4 senedir katılım sağlamıyorum bu sebeple. Yine de iki yer görelim içimiz açılsın diye iyiye götürüyor diyorum.

    Not: lanet olası çocukla benim iş yine olmadı vallahi feriştahım kaydı. Ben de naptım, adi biri olduğum için yeni bir manita yaptım vallahi bana tapıyor oh be dünya varmış. Diğerinin de umarım çükü düşer.

    Like

  4. Merhabalar Aleks ve Hakan. Öncelikle en konforlu ulaşım aracı olarak treni seçmeniz beni şoka uğrattı. Geçen yaz ekonomik sebeplerden dolayı romanya dan Macaristan a 16 saat süren 3rd class bir yolculuk gerçekleştirdim. 16 saatlik bir kabus gibiydi. Trende sınıf ayrımını iliklerime kadar hissettim. First class yolcuları sarışın mutlu alman ailelerden oluşuyordu ve trende kompartman görevlisinin ayrımcı tutumları karşısında ciddi bir aşağılık kompleksine kapıldım. Muhtemelen first class yolculuğunu deneyimleseydim trenle alkalı böyle travmalarım olmaz hatta belki tren yolculuğu hoşuma bile gidebilirdi. Araba yolculuğunda ise bana göre yolcukluktan alacağım hazzı belirleyen iki önemli nokta var. İlki nasıl bir arabayla ikincisi ise kimlerle yolculuk yaptığım. Uçak konusunda değinmediğiniz ve beni çok fazla strese sokan birkaç nokta Uçağa binmeden önce geçtiğim kontroller, bagajımın kilo sınırlaması, indikten sonra valiz beklenilmesi… Yolculuk her ne kadar hızlı bile olsa havalimanındaki bu stresli aşamalar beni çok fazla yoran şeyler. Otobüs yolculuğu ise benim için en geleneksel ve güvenilir olanı. Ancak herkesle fazla iç içe olmak ve Türkiye’deki otobüslerde wc bulunmaması ciddi bir problem.

    Like

  5. ben grafikerim isteseydim katakullinin kralını yapar sizi görmek için patreon kazanırdım, yapmadım.

    benim sucum ne? hakan ve aleks bana fotonuzu mail atın sizi merak ediyorum! bunu hak ettim bence?

    Liked by 1 person

  6. Akdenizde cruise yapanlar var, Alekse katılıyorum. Biri de benim. Akdenizde cruise çeşitlerinden biri olan botla Mersin limanından Kıbrısa gitme şansı yakaladım. İçinde kumarhane yoktu ama biz de hayatımızla kumar oynadık bir yerde. Bu yolculuğun dönüşünde feribotla kıbrıstan mersine ev taşımış biri olarak söylemeliyim ki bu kadar berbat bir gemi yolculuğu olamaz. Eşya yüklemek için asla yardım etmiyorlar, üstüne güvenlik üç dakikaya kalkıyor hızlı olun binemezsiniz dediği için iki xrayden seyit onbaşı gibi geçmiştim o gün. Sonrasında geminin kalkmasını yarım saat bekledim. Hava kırk derece. Nem hat safhada. Yetmiyormuş gibi indiğimizde otobüslerin grev yaptığı güne denk geldik. Taksiciler o kadar eşyayı alamayız, ayrı taksi tutun dediler. İki taksiyle terminale gidecek param da yoktu. O gün mersin limanında tabağı bardağı satıp yastıkları çöpe atarak eve döndüm. Hakan eğer bu travmanın izlerini ruhumdan silmek istersen seni Aleksle çıkacağın cruise yolcuğundaki kumarda kaybetmeye davet ediyorum, diğerinde kazanacağımızdan şüphem yok

    Like

  7. Merhaba Alex, Hakan. En uzun yolculuğu otobüsle Bakü-Batumi-Trabzon olarak yaptım. Baya uzundu, pandemiden önce yaptığım için hatırladığım kadarıyla 20 saata filan Baküden Batumiye vardık, tabi aralarda tuvalet molası kahvaltı falan da oldu restoranda. Şanssızlıkdan en arkadakı oturacaktaydım ve önümdeki oturacak da bozuktu arkaya yani bana doğru eğik duruyodu. Ayaklarım falan uyuşmuştu. Çay, su, kahve servis ediliyordu da ama popkek yoktu)) bence bir yere kadar iyi güzel de bir yerden sonra insan sıkılıyor otobüsle yolculukta. Bir az da camdan bakanda aynı manzaraları görmek insanı yoruyor.

    Mesela Batumiden sonra Türkiyeye giderken sanırım Rize yolunda aşağı-yukarı 1-2 saat yolda tamamen aynı manzara vardı, yolun sağında deniz, solunda evler ve camiler, sanki copy-paste yapılmış gibi ev cami ev cami)) Ama ben Batumiden Türkiyeye geçitde Sarp adlanıyordu sanırım orayı çok sevdim, dağ, deniz, yeşillik falan çok güzel yerler, mutlaka orada yaşanılır. Bu arada lira ucuzlamışken ev de ala bilirim oradan, kaça olur orada evler acaba? 🙂 Bu arada çok misafirperver davrandıkları için teşekkür ederim onlara da, size de bu güzel podcast için) Batumide, Gürcistandakı insanlardakı soğuklukla Türkiyedeki sıcakkanlılığı insan duya biliyor. Batumi de güzel şehir. eğlenmek için filan gitmediyseniz gidin.

    Podcastınızı devamli dinliyor ve başarılar dilerim, mümkünse yüz-yüze yapın o zaman daha farklı ve eğlenceli oluyor 🙂

    Like

  8. Yorumlarda herkes yolculuklarından bahsetmiş bu yüzden ben bu hafta susuyorum gittiğim yer maksimum 3 saatlik tren mesafesindeydi😭

    Like

Leave a comment