Dünya Nereye Gidiyor’u telefondan dinlemek ve abone olmak için:
OYLAMA
Aristo demiş ki; arkadaşlar birbirine ayna tutar, böylece kendilerini başka türlü mümkün olmayan şekilde görmelerini ve daha iyi bir insan olmaya çalışmalarını sağlarlar. Arkadaşlığı bu şekilde idealize etmek doğru mu bilmiyorum, belki de Aristo bu sözü sevgilisinden ayrılmasının ardından bir duygu yoğunluğu anında söylemiştir. Ama insanın bir başkasıyla yakınlık kurarken kendini daha iyi tanıdığına dair şüphem yok.
Bir başka emin olduğum konu da, insanların en büyük eğlencesinin, merak ve uğraş konusunun yine insan olduğu. İstediğiniz kadar uzay, robot, yapay zeka muhabbeti yapın. Bunu fark eden Elon Musk bile Twitter’dan takipçilerine telefon numarasını vermeye başladı.
Arkadaşlık ilişkilerinin bir başka önemli boyutu, tarih içinde pek az değişime uğramaları. Diğer insan ilişkilerini düşünelim. Örneğin aile ilişkileri oldukça değişmiş, çocuğa verilen önem yıllar içinde artmıştır. Romantik ilişkiler, iş ve üretim ilişkileri, birey-iktidar ilişkisi hep değişirken, arkadaşlık nispeten sabit kalmıştır. Bundan da muhakkak bir yere varılabilir ama benim kapasitem yetmedi.
Arkadaş grupları birbirine nasıl davranmalı, uzun mesafeli arkadaş ilişkileri sürdürülebilir mi, iç dünyamızı kime ne kadar açmalıyız, arkadaşın için yapacağın en büyük fedakarlık nedir ve daha birçok sorunun cevabı, Dünya Nereye Gidiyor’un 39. bölümünde.
ders çalışırken, ödev yaparken odaklanmakta inanılmaz güçlük çekiyordum. sizi dinlemeye başladım ve yerimden kalkmadan saatlerce iş yapabilir oldum. dünya nereye gidiyor > ritalin
LikeLike