Bölüm 52: Doğum, Teşhis Hastalığı

Dünya Nereye Gidiyor’u telefondan dinlemek ve abone olmak için:
Apple iOSAndroid

OYLAMA

Dünya Nereye Gidiyor’un 52. bölümünde önce hayatın kaynağı olan, hayati ve mucizevi olduğu kadar mide bulandırıcı da olabilen ve belki de artık hepimizin iyiliği için durdurulması veya sınırlandırılması gereken doğumlardan bahsediyoruz. Bölümün ikinci kısmında hastalık sahibi olmayı cool bir şey zanneden, hastaların ilgi çekmesini kıskanarak kendisine yalandan yere teşhis koyan, yetmezmiş gibi çocuğuna da hastalık uyduran garip insanlardan bahsediyoruz.

9 thoughts on “Bölüm 52: Doğum, Teşhis Hastalığı”

  1. Yahu, gerçek hayatta level 45 te inferno skill’i açılıyor da biz mi kullanmıyoruz. Ufak tefek hastalıkları passive skill gibi ortaya atıp ilgi toplama çabasındayız. 8-5 var olan, dümdüz boktan kişiliğimizi ancak böyle renklendirebiliyoruz belki de

    Like

  2. Selamlar, teşhis hastalığı-teşhis koyma hastalığı konusunda çok haklı buldum, bir parça yapılanları dışsallaştırma, kendi sorunlarının sorumluluğunu reddetmeyle ilgili olsa gerek. Munchausen sendromuna gelince de nadir bir durum olmakla birlikte netleştirelim: hasta taklidi yapmaktansa hastalık semptomu üreterek bu semptom üzerinden tıbbi ilgi görme isteği demek daha doğru olur (ör. koluna dışkı enjekte edip bunu yaptığını saklayarak oluşan abselerin tıbbi olarak araştırılmasını istemek). Zekayla ilişkili diyemeyiz, ancak ölümcül seyrebiliyor. Kendinize iyi bakın.

    Like

  3. Teşhis hastalığı konusunda dediklerinize katılıyorum. Artık bende bu tarz hastalıkları duyunca inanmakta zorlanıyorum. Geçenlerde youtube kanalınızla ilgili birşeyler söylemiştiniz. Orada nasıl bir içerik üretmeyi düşünüyorsunuz ? Bahsederseniz sevinirim. Sevgiler..

    Like

  4. Sizce hangisi daha bencilce, neslini devam ettirsin ve yaşlandığı zaman kendisine baksın diye çocuk yapmak mı yoksa daha gerçekleştirmek istediği hayalleri olup büyük bir sorumluluk altına girmek istemeyip çocuk yapmamak mı?

    Like

  5. biraz alakasız olacak ama

    tesla nın iflasın eşiğinde olduğu iyiden iyiye konuşulmaya başlandı. kutlu davamız hedefine emin adımlarla ilerliyor, elon musk ın balonunu patlatacağız. şirketin isim babası olan nikola tesla’nın da ayrı bir balon olduğunu buradan belirtmek isterim. https://evrimagaci.org/article/tr/nikola-tesla

    birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan bu günlerde bu konuya kısacık değinirseniz sevinirim.

    Like

  6. Bölümle alakası yok ama giriş jeneriğinizin hangi şarkı olduğunu hep merak ediyordum, az önce Spotify’da rastgele Beck- Loser çaldı ve sizin postcastiniz açıldı sandım :d Keşke başka bir şey isteseymişim ya.

    Like

Leave a comment