Bölüm 27: Şehir Milliyetçiliği

Dünya Nereye Gidiyor’u telefondan dinlemek ve abone olmak için:

Apple iOSAndroid

OYLAMA

Etrafınızdan görebileceğiniz veya kendinize baktığınızda anlayabileceğiniz üzere, insanlığın kültürel gelişimi evrimsel gelişimine fark atmış vaziyette. Bugünün dünyasında sınırları kaldırıp birçok milletten insan bir araya gelerek yaşayabilsek de içimizde hala kendinden olmayandan korkma, belirli bir gruba ait olma isteği gibi vazgeçilmez hisler mevcut.  Bu kabile mantalitesi kimi zaman milliyetçilik ve ırkçılık, kimi zaman takım tutma, kimi zamansa apple vs android saflaşması olarak tezahür ediyor. Devir fan’lık ve hater’lık devri olunca, doğup büyüdüğümüz, yaşadığımız şehirler de kimliğimizin bir parçası ve tabi başkalarına övüp onlarla yarıştırdığımız bir özelliğimiz oluveriyor. 27. bölümümüzde işte bu şehir milliyetçiliğini konuşurken Ankaralılar’dan girdik; Mersin, Adana ve Trakya’dan geçip İzmir’den çıktık. Türkiye’nin herhangi bir şehrinde doğduysanız bu bölümü kaçırmayın.

 

12 thoughts on “Bölüm 27: Şehir Milliyetçiliği”

  1. tarafsız yayıncılık istiyoruz, izmir milliyetçiliği de oldukça antipatik, ankara’nın ardından ikinci gelebilir tr’de sıralama yapılsa. asla yeterince gömülmedi. hoca out

    Like

  2. yurtdışındaki şehirler üzerinden milliyetçilik yapanlar hakkındaki görüşlerinizi de alabilir miyiz sonraki programda?

    Like

  3. sizi dinledikten sonra fazla gaza geldim ve sürekli izmir öven bir arkadaşı takipten çıkardım tivitrede. pişman mıyım, hayır jajaja teşekkürler

    Like

  4. şehir milliyetçiliğinin daha çok negatif yönlerine odaklanmışsınız. Oysa ki Konyalıların eşlerini paylaşmaları konusunda çok hevesli olmaları, Adanalıların aynı şekilde swinger partileriyle gurur duymaları gibi pozitifler de var

    Like

  5. “cittaslow (sittaslov) küfür gibi oluyor” mu, o çittaslov diye okunuyor, o yüzden de küfüre benzemiyor hocam?

    Like

  6. Annem Edirneli, babam Mersin ben ise bütün hayatımı Ankara’da geçirdim. Bölümü dinledikten sonra içimden benim yaşamama pek gerek yok diye düşündürdünüz. Neyse İstanbul’un da trafiği çekilmez diyip uzaklaşıyorum…

    Like

  7. 23 yaşımdayım, doğma büyüme de ankaralıyım fakat hayatım boyunca ankara milliyetçiliği yapmadım ve çevremde de yapan olmadı. Sanıyorum ki istanbula ankaradan gelenlerin yalnızca bomboş olanlarıyla çok karşılaşmışsınız ve konuşacak tek şeyleri de ankara olmuş bu kişilerin. Hani bu milliyetçilik de değil çünkü, leş gibi bir romantize etme çabası ama ankara için mümkün değil. Ankara’yı şehir olarak seviyorum, ciddi kurulu bir düzenim ve tonla anım var ama o kadar. Mimar olarak gördüğüm bir de şehir değeri var. Yok efendim ankaranın simidi vs demek bomboş bişey. Mesela istanbul da güzel ama sadece güzel. İstanbulda yaşayanların da bir üstünlük kurması saçma. Yok demenize rağmen ankarada da izmirin kızlarını öven izmirli kart kadınlar var ve sosyal medyada falan özellikle assssssla çekilmiyorlar. Chp teyzesi modelini de es geçmeyelim. Şehir romantize etmek kadar saçma bir şey yok.
    Sevgiler,

    (dipnot: bu nasıl hocaymış)

    Like

    1. AKLIMA GELMİŞKEN alexin bursalı olduğunu söylediği an kafamda şöyle bir akış oldu:
      Bursa > iskender > alexander > alex > :(((((
      Lütfen bu konuyu da bir ara aydınlatın 😦

      Like

  8. Cok gec geliyor bu yorum ama ankaralilar o sikko behzat c. adli diziyle cosmuslardi iyice, bi 6-7 senesi var bunlarin sapitmasinin.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: