Haftalık bölümlere ilave içeriklere ulaşabilmek ve bizi desteklemek isteyenler için: Patreon
Dünya Nereye Gidiyor’u telefondan dinlemek ve abone olmak için:
Apple iOS, Android, Spotify
OYLAMA
Hem hobi hem terapi olarak yemek yapmak, ekmeğin kokusu ve psikolojisi, Türkiye’yi mayaya boğmak, başkasına yemek yapmak, yiyeceklerin gerçek yüzünü görmek, ne yapacağına karar vermek, bulaşık ve çok daha fazlası bu bölümümüzde.
Öncelikle Hakanı saymazsak güzel bir bölümdü. Teşekkürler.Sonralıkla da Discord sunucunuza nasıl katılabilirim?
LikeLike
Bu bölümü dinlerken fark ettim, Aleks’ten çok iyi yemek programı sunucusu olur. Hem komik, hem şirin, hem tutkulu… neyse devamını yazmiyim en iyisi……
LikeLike
Yapılan hazır yemeği yemek kadar zevkli bir şey olmadığından bulaşık yıkamayı sonuna kadar tercih ederim.
Ayrıca bir gün patreon hesabı alasım gelirse bile sırf yüzünüzü görmeyeyim de hevesim kaçmasın diye almam diye düşünüyorum. 🤔
LikeLike
Oncelikle Hakan’a kekikli ve adini bilmedigi egzotik baharatli yeni yumurta hobisi icin 3 alkis + onaylayan esmer parmak isareti gonderiyorum. Cok degil citayi birazcik daha yukseltirse omurice omelette yapamamasi icin hic bir neden yok..
Lakin yemek dedigin, enginar yemegidir..
patatesli tavuk yemegidir.. Birakin anneler yapsin… Modlar goreve konunun hobi olarak munchies yapmak olarak degistirilmesini talep ediyorum.
Tesekkurler keyifli yayindi beyler
LikeLike
Yemek yapmak, dışarıdan yemek söyleyebilme lüksümüz olduğu zaman güzel bir şey. Bu kadar büyük bi zorunluluk olunca eziyete dönüşüyor. Aleks’in dediği gibi bulaşık ve ne yapacağım derdi de cabası. 30 gündür sadece evde yemek yaparak yaşarken artık çer çöp, bütün fast foodları aşermeye başladım.
Gerçi iyi yönü de oldu: Bir hanımefendiyle ufak bi challenge’a girerek yemek yapma skillerimizi yarıştırdık. En son pizza yaparak bu yarışı ben kazandım hoş bi muhabbet oldu ve devam ediyor. Bilmem belki de…
LikeLike
şükür kavuşturana 🙂
güncele yetişmek için günde 2 yayın dinledim. şimdiden 2020 spotify wrapped’e girdiğinizi söyleyebilirim. 🙂
aleks adamımsın, fikirlerimiz baştan beri uyuşuyor; ama sana şu konuda katılmıyorum, bana göre ertesi güne kalınca yenilecek en güzel yemektir makarna. bu listede diğer favori yemeğim de fasülye. ayrıca kahrolsun bulaşık yıkamak!
son olarak “hakan lümpensin oğlum.” 🙂 🙂
LikeLike
Yemek yapmak kadar bu kadar yemeği yiyip ne hale geleceğiz kısmını da konuşmalısız gençler Her gün egzersiz, yoga vs videosu paylaşan hesaplar yüzünden iyice kötü hissediyorum bende yeme enerjisi spor yapma enerjisinden yüksek olduğu için
Bu arada Hakan bu üşengeçlikle 147. Bölüme kadar gelebilmiş olmanda emeği geçenleri (Aleks) tebrik ediyorum :))
LikeLike
Öncelikle bulaşık konusu bende de yaradır, üniversitenin ikinci senesi 4 kişi eve çıktığımızda bulaşığına batak atıyorduk ve yeni öğrendiğimden sürekli ben yıkadım neredeyse 3 ay boyunca. Evimizdeki en büyük kavgaların sebebiydi bu durum.
Ayrıca konuyla alakalı bir anımı paylaşmak isterim. Avustralya’da yüksek lisansımı yaparken 4 5 farklı memleketten arkadaşla bir Lübnan restoranına gitmiştik. Türkçenin konuşulmadığı bir ortam fakat bir süre sonra garson yanıma gelip ” abi başka bir isteğin var mı ? ” gibi bir soru sorduğunda şok geçirmekle beraber nereden anladığını sordum. Cevap ironikti, masaya 3. kez ekmek getiriyorum Türkler kadar kimse yemiyor ekmek demişti. Ekmek candır.
LikeLike
Yemeksepetinden reklam almayınca çekilen bölüme bak. Aleks, yemek yapmanın güzelliklerini övdüğün hiçbir cümlene inanmadım. Çiğ hamurun şirin bir görüntüsü var dediğin yerde de kahkaha attım. İşte şimdi yemeksepeti tekrar reklam parasını basıp sana dışardan yemek söylemeyi övdürtse o kadar güzel olur ki ahahah
LikeLike
bayadır vegan olmak istiyordum ama çok gözümde büyüyordu hem yemek yapma işinin kendisi hem de o yemeklerin besin değerlerini dikkate almam gerekmesi falan. karantinada hazır vakit de varken biraz vegan yemekler yapmayı deneyeyim dedim. vegan sucuk yaptım mesela, öyle büyütülecek bir şey değilmiş. illa fantastik pahalı malzemeler de gerekmiyormuş. kim bilir belki sonunda vegan olmayı başarırım. yemek yapmak, spesifik olarak karantinada yemek yapmak dünyayı iyiye götürüyor.
LikeLike
Siz bilmezsiniz hesabına çıkmak istemiyorum ama yurtdışında yaşıyoruz. Evde yemek yaparken 2-3 dolara çok kaliteli doyarken yemegi dışardan en kalitesizinden yemek 5-6 dolara geliyor, hele bi de onu eve söyleyince 10 dolar oluyor. Allahtan yemek yapmayla problemim yok.
LikeLike
28-30 yasina kadar ailesiyle yasayadigi icin bir kere bile elini mutfaga sokmasi gerekmeyen guzel gencligimizin gariban hobisi = yemek yapmak. Bari bulasik yapmaya sikayet etmeyin. Bulasikta da kimseye guvenmem, her zaman kendim yaparim. Yagli tencere birakanlara gelsin bu, yapmayin daha iyi!
LikeLike