Bölüm 159: Yemek Programları

Haftalık bölümlere ilave içeriklere ulaşabilmek ve bizi desteklemek isteyenler için: Patreon

Dünya Nereye Gidiyor’u telefondan dinlemek ve abone olmak için:
Apple iOSAndroidSpotify

OYLAMA

Yemek programlarının ve sunucularının evrimi, tarif programlarına eğlence ve hikaye katmak, Chef’s Table ve estetik, çocukluktan gastroanılar, gezerken yiyenler, otoritenin içini doldurabilmek, Vedat Milor, MasterChef ve çok daha fazlası bu bölümümüzde.

10 thoughts on “Bölüm 159: Yemek Programları”

  1. Bölüm için teşekkürler. Hakan’ın hocası yine çok şekerdi. Yemek ve yemek programları üzerine konuşulan bir bölümde Hakan’ın göbek deliğini siyah bir zeytin eşliğinde Patreon izleyicilerine sunmasını beklerdim bu prezentasyon sana yakışmadı Hakan.

    Like

  2. Hakanın hocasının harika konusuna ve gülüşüne teşekkür ederek başlamak isterim çünkü hiç masterchef izlememiş bir insan olarak pandemi beni de buna sürükledi, kendisinin kahkahası da pozitiflik saçıyor. Kaos Eray’ı Hakan’ın desteklemesini beklerken Aleks beni ters köşe yaptın aslanım.
    Maalesef halk olarak kan, gözyaşı ve kavgaya ihtiyaç duyuyoruz. Bunların olmadığı, sakin, doğa içinde, pozitif bir şekilde yapılan yemek programları tutmaz. Benim de favorim Barbaros ve Serhat ikilisi. Kaos ihtiyacımı bu şekilde karşılıyorum.

    Ayrıca sevgili hakan, kuzu kuzu klibini coverlamanı istesem çok şey mi istemiş olurum?

    Like

  3. bu patreon olayi sikmaya basladi. Her bölümde para verin de patron olun da ayricaliklardan yaralanin muhabbetti cekilmez Hale geldi.Aleks sen Podcast aleminin konsamatrisisin,hakan patreon konusunda dik durusuyla gönüllerimizi birkez daha fethetti.son olarak hakan halkin ve hakkin adamisin,aleks efendi sen tam bir ac köpeksin.

    Like

  4. Evet MasterChef denen illet benim gibi TV izlemeyen birinide etkiledi. Aleksin Erayı neden desteklediğini merak ettim, açıkçası senin bu kadar drama hayranı olduğunu düşünmezdim. Bu arada Hakan doğru yoldasın. Gelelim benim favorime, ilk başlarda haksızca ezilen, her bölüm +5 lvl atlayan, CELAL yazılıp, ADAM okunan, akılından geçeni o an söyleyen yiğidi destekliyorum.

    Like

  5. Sevgili Alex, sizleri uzun süredir dinliyorum, tavsiyenize ihtiyacım var.
    İngilizceniz Erasmus tarzı programlar ile mi gelişti veya nasıl bir çalışma düzeni izlediniz? Hakan üstat zevkine güvenerek bir kaç kitap önerisi istiyoruz.
    Not : Alexim render da bu kayıt tövbe estağfurullah ne olmuş böyle demedin mi?

    Like

  6. Nasıl olur da alakasız, tutmamış dizi oyuncularının 5 tane kaos sever çirkef insanı toplayıp yemek programı yapması üzerine konuşmazsınız çok üzüldüm. Bu konu hakkında özellikle fikirlerinizi bekliyorum. Yukarıda masken düştü aleks efendi’nin yorumuna da aşırı güldüm. Ayıp oluyo aleks ya boşver parayı biraz hayatın tadını çıkar biraz refika seften hayat dersleri al, GÜLÜMSE ALEEKSSS

    Like

  7. Merhaba, tüm bölüm komikti ama Hakan’ın benim yorumum üzerine yaptığı konuşma beni kahkahalara boğdu. Hakancım seni de severim ama seni haksız çıkaracağım için çok mutluyum. Çünkü istediğim ve tutturduğum meslek öğretmenlik değil mimarlık. Tekrardan alırım bir tebriğinizi.
    Bölüm hakkında da şunu söylemeliyim ki gece vakti yemek programı tekrarı verilmemeli, bize de yazık. Masterchef”in bu kadar tutmasının sebebi de diğer kanallarda kaliteli işlerin olmamasıdır. Ayrıca yemek yaparken bu kadar bağırılmamalı bence. Hayat falan kurtarmıyorlar. Bu artistlik niye?
    Bu arada Aleks gözün aydın Elon Musk büyük zarar etmiş.

    Like

  8. Aşçılık okumuş biri olarak telefondan bir kaç defa master chef e bakma fırsatım oldu. Konsep iyi olmasına rağmen içeriğin rezalet olduğunu düşünüyorum baştan aşağıya alt tabaka yemek pornosu, alev alan tava fetişizmi.
    Tüm bunlardan öte şunu merak ediyorum abi televizyon mu izliyorsunuz yani evde şu atv star TV samanyolu gibi kanalların olduğu bir televizyon var ve siz onu açıp izliyor musunuz yazıklar olsun diyorum.
    hakan çok güzel gülüyorsun senin skini taşşağını yerim.

    Like

  9. Çok güzel bölümdü, teşekkürler hakanınhocası. Hakan abazasının Tanya’cı olacağından emindim, Aleksciğim’i de Serhat saflarına davet ediyorum. Bu arada Bourdain kitap yazıp tv programı yapmaya başlamadan önce üst düzey bir şefti

    Like

  10. Merhaba, bölümü yeni dinliyorum. Bazı yanlış bilgileri düzeltmek isterim. Anthony Bourdain şeflik kariyeri olan bir kişidir. Fakat kendisinin de itiraf ettiği üzere, kariyeri kişisel sorunlar ve belki de bilinçli tercihler sebebiyle çıkabileceği en üst düzeye çıkmamıştır. Kendisinin edebiyat, müzik ve sinema merakı vardır ve hikaye anlatıclığı güçlüdür. Bu sayede de televizyon tarihinde belki de ilk olan gezi-yemek formatını bulmuş kişidir. Başkalarının aksine tarif verip, yemekler harika deyip programı doldurmaz. Farklı ülkelerdeki insanların nasıl yemek yediğini, yemek etrafında nasıl bir dünyaları olduğunu da anlatır. Bölümlerde çeşitli popüler kültür ve tarih referansları olur. Ben de bu sebeple çok başarılı bulurum.

    Jamie Oliver ise zannedilenin aksine çok fazla mutfakta çalışma geçmişine sahip değildir, daha çok restorancıdır. Ama anlatım tarzı ortalamaya hitap ettiği için daha kolay izlenir ve enerjisi daha pozitiftir.

    Like

Leave a comment